1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Gülen’in köyünde DERİN SESSİZLİK!
Gülen’in köyünde DERİN SESSİZLİK!

Gülen’in köyünde DERİN SESSİZLİK!

17 Aralık darbe teşebbüsü öncesinde Fetullahçıların ziyaretgâhı olarak anılan Erzurum’un Pasinler İlçesi’ne bağlı Korucuk Köyü’ndeki mekanı Yeni Akit görüntüledi.

A+A-

Erzurum Güncel- 17 Aralık darbe teşebbüsü öncesinde Fetullahçıların ziyaretgâhı olarak anılan Erzurum’un Pasinler İlçesi’ne bağlı Korucuk Köyü’ndeki mekanı Yeni Akit görüntüledi. 17 Aralık öncesi Fetullahçılar tarafından her yıl ziyaret edilen Paralel yapı lideri Fetullah Gülen’in doğduğu ve 10 yaşına kadar kaldığı köydeki mekanda şimdilerde in cin top oynuyor.

KUTSAL MEKAN GİBİ GöRüRLERDİ

Erzurum’un Pasinler İlçesi’ne bağlı Korucuk Köyü’nde Gülen Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından inşa ettirilen binanın görevlisi, 17 Aralık öncesinde kafileler halinde her gün yüzlerce kişinin bu mekanı ziyaret ettiğini belirterek, “Eskiden burası ziyaretçi akınına uğrardı. O zamanlar burada 10 kişiden fazla insan çalışıyordu. 24 saat yemek, çay ve konaklama hizmeti veriyorduk. Gelenler burayı kutsal mekan gibi görürlerdi ve yapılan bağışların haddi hesabı olmazdı. Paralel yapı meselesinden sonra kimse uğramaz oldu. çalışan olarak bir tek ben kaldım.” dedi.

öNCE KORUCUK’A SONRA PENSİLVANYA’YA

Korucuk’ta Gülen Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından inşa ettirilen binanın görevlisi, birçok cemaat üyesinin Pensilvanya’ya gitmeden önce Korucuk Köyü’ne gelerek bu mekanı ziyaret ettiğini, bahçesinden toprak alarak Pensilvanya’ya götürdüğünü söyledi. FETö Lideri Fetullah Gülen’i ziyaret etmek isteyenler için özel paket turlar düzenlendiğini de anlatan görevli, “Hocaefendi’yi ziyaret edecekler önce buraya gelirlerdi. Burayı ziyaret edip toprak aldıktan sonra kafileler halinde Pensilvanya’ya Hocaefendi’nin elini öpmeye giderlerdi.” diye konuştu.

çOCUKLAR SESSİZLİKTEN MEMNUN

FETö Lideri Gülen’e ait mekanın bahçesinde top oynayan köy çocukları mekanın sessizliğinden gayet memnun. önceki yıllarda gelen araçların çıkardığı gürültü ve tozdan rahatsız olduklarını ve top oynayacak yer bulmakta zorlandıklarını anlatan çocuklar, “Şimdi kimseler gelmiyor biz de rahat rahat oyun oynuyoruz.” dediler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.