1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gül'ün ekibi dışarıda kaldı!
Gül'ün ekibi dışarıda kaldı!

Gül'ün ekibi dışarıda kaldı!

‘Kurucu değerlere dönüş’ mesajı veren Davutoğlu yeniden genel başkan seçildi. 50 kişilik parti yönetimine çoğu Erdoğan’a yakın 31 yeni isim girdi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın değerlendirmesine göre; 50 kişilik MKYK listesinin 31’nin değiştirilmesi, değiştirilen isimler arasında 11. Cumhurbaşkanı Gül’e yakın olanlar ile Başbakan Davutoğlu’nun MKYK’ya girmesini istediği isimlerin olmaması dikkat çekti.
 
İşte Tolga Şardan'ın "Gül'ün ekibi dışarıda kaldı" başlıklı yazısındaki o bölümler...
 
"Kongrenin toplanmasına iki gün kala Ankara kulislerine yansıyan Erdoğan ile Davutoğlu arasında yaşandığı iddia edilen, “MKYK listesi” çekişmesinin izleri de kongreye hâkimdi. İkili arasındaki krizin çözülmesi sonrasında ortaya çıkan liste, son seçimde oyları yüzde 9 azalan partinin “yeniden ayağa kalkma hamlesi” olarak değerlendiriliyor. 
 
 
Divanın hazırlanan MKYK listesini okumasıyla birlikte gerek delegeler, gerek Ak Parti taraftarları arasındaki şaşkın bakışlar oldukça dikkat çekiciydi. 1 Kasım’a yenilenerek gireceği kulislere yansıyan Ak Parti’nin, en önemli karar organı olan 50 kişilik MKYK listesinin 31’nin değiştirilmesi, değiştirilen isimler arasında 11. Cumhurbaşkanı Gül’e yakın olanlar ile Başbakan Davutoğlu’nun MKYK’ya girmesini istediği isimlerin olmaması en çok konuşulan konular arasındaydı. MKYK listesinin Erdoğan’ın tercihleri doğrultusunda hazırlanması partideki belirleyiciliğinin de göstergesi oldu. 
 
 
Bu kapsamda bir de “parti içinde bağlantısızlar”ın durumu var. Her iki isme yakın olmayan ancak son dönemde Davutoğlu’na yakın duran bazı isimlerin MKYK dışında kaldığı kongre salonunda yapılan başka bir değerlendirme oldu.
 
Kongrenin bir başka ilginç görüntüsü ise Erdoğan ve Davutoğlu’na ait kısa filmlerin verdiği farklı mesajlardı. 
 
 
Dev ekranlara yansıtılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait kısa filmde, Erdoğan’ın kitlelere verdiği önemli siyasi mesajlar vardı. Davutoğlu’nun filminde de “halkla iç içe olan”, “gece yarısı Genelkurmay karargâhında operasyonları yerinde takip eden bir Başbakan portresi” bulunması dikkat çekiciydi."
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.