1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'Uğur'lar olsun Karcıoğlu
'Uğur'lar olsun Karcıoğlu

'Uğur'lar olsun Karcıoğlu

24 yıldır atlı sporların içinde olan Dr. Eğitimci Uğur Karcıoğlu, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

A+A-

Gazete Güncel- Erkenden yola çıkan hazırlara başlayan Karcıoğlu kolları sıvarken, seçim çalışmaları için illeri karış karış gezmeye başladı. 24 yıldır aktif olarak Atlı Sporların içinde yer alan Karcıoğlu, 10 yıl atlı kızakta sporcu olarak görev yaparken, iki yıl da atlı okçuluk yaptı. Aktif spor hayatının geri kalan kısmında atlı cirit sporcusu olarak görev yapan Uğur Karcıoğlu, atlı cirit camiasına federasyon başkanı olarak hizmet etmek için yola çıktı.

Erkenden yola koyuldu

Çocukluğundan itibaren Geleneksel Atlı sporların içinde büyüyen Dr. Uğur Karcıoğlu, geçtiğimiz aylarda açıkladığı Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkan adaylığından sonra çalışmalarına start verdi. Türkiye genelinde Atlı Sporlar ile ilgili faaliyetlerde bulunan kulüpleri hizmet verdikleri İllerde  ziyaret eden Karcıoğlu, destek turlarından istediği sonuçları alarak Erzurum’da dönme mutluluğu yaşadığını söyledi.

Ciritte ata dede dostlarımızı ziyaret ettik

Karcıoğlu, bu süreçte bir çok kulübü ziyaret etme fırsatı bulduğunu belirterek, " Bizler yabancı evleri veya yabancı insanları ziyaret etmedik. Ata-dede dostlarımızı ziyaret ettik. Yani cirit sahasında cirit oynayan yiğide zamanında cirit sopasını verdiğim ağabeyimi ziyaret ettim. Er meydanında ‘ya hak’ diyerek ok atan Kemankeş kardeşimi ziyaret ettim. At yarışlarının geleneksel haliyle devam etmesi için büyük emekler veren Rahvancı ağabeyimi ziyaret ettim. Çünkü bizim dostluklarımız yıllardır var ve var olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

Yurdu karış karış gezdi

“Gelenekten Geleceğe gönül ziyaretlerimiz” kapsamında Erzurum'dan yola çıktığını ifade eden Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyon Başkan Adayı Uğur Karcıoğlu, Erzincan, Bayburt, Sivas, Tokat, Kocaeli, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Eskişehir, Ankara, Nevşehir, Kayseri, Malatya ve Elazığ illerimizde bulunan kulüpleri ziyaret etti.

Karcıoğlu, “Geleneksel sporlarımızın ulusal ve uluslararası alanda gelişmesi için gecelerini gündüzlerine katan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Sayın Necmettin Bilal Erdoğan beyefendinin ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Sayın Dr. Hakan Kazancı beyefendinin selamlarını ilettik. Atlı Cirit, Atlı Okçuluk, Rahvan Yarışı, Atlı Kızak ve Kökbörü  gibi branşlarımızın mevcut sorunları ve çözümleri ile ilgili istişarelerde bulunduk. Bu sporlarımızın gelişmesi için tasarladığımız projelerimizden bahsettik. Çünkü hepimizin kaygısı bir hepimizin derdi bir inşallah tüm Türkiye el ele vererek ata sporlarımızı layık olduğu yerlere taşıyacağız. Gençlerimizi sosyal medyadan uzaklaştırarak sosyal alanlara çıkarıp ekran başından ziyade akranlarıyla oynayacakları müsabakalara yönlendireceğiz. Çünkü nasıl ki bir ağaç göğe yükselmek için öncelikle köklerini toprağa sağlam yayması gerekiyor ise bizlerde modern dünyaya hükmetmek istiyorsak öncelikle kültürel değerlerimize sahip çıkmalıyız. Camiamızın uygun gördüğü takdirde bu sporlarımızı geliştirmek için gecesini gündüzüne katan büyüklerimizin öncülüğünde bizlerde gecemizi gündüzümüze katarak bir branşı diğer branştan ayırt etmeksizin liyakatli ve adaletli olarak Ecdadımızdan aldığımız değerlerimizi evlatlarımıza aktarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ulusal ve uluslararası alanda sporlarımızın gelişmesi için tasarladığımız projelerimizi de gelecek günlerde basın önünde de açıklayacağız” diye konuştu.

Nurullah PALA-PUSULA Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.