1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Kaçar'dan anneye son görev
Kaçar'dan anneye son görev

Kaçar'dan anneye son görev

Aynı zamanda Ulu Camii İmam Hatibi olan Erzurum Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emrullah Kaçar’ın annesi İfakat Kaçar, hayatını kaybetti. Kaçar’ın cenazesi Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Din Görevlileri Derneği Başkanı ve Ulu Camii İmam Hatibi Emrullah Kaçar’ın annesi İfakat Kaçar (80) organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kaçar’ın cenazesi Narmanlı Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan Cenaze namazının ardından asri mezarlıkta toprağa verildi.

 

Erzurum Müftüsü Rüstem Can’ın kıldırdığı cenaze namazına Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHH Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Erzurum Valiliği Özel Kalem Müdürü Suat Doğan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Altun, ile çok sayıda kamu kurum müdürü, din görevlileri, vatandaşlar ile Kaçar ailesinin fertleri katıldı.

 

 

Cenaze namazında oldukça metanetli olmaya çalışan ve bir konuşma yapan Emrullah Kaçar, annesinin Kur’an aşığı bir insan olduğunu belirterek, “Annem bir İmam Hatip olan babamın bu dünyadaki bize bıraktığı en önemli emanetti. Üç oğlunu imam hatip yetiştiren Allah dostu bir Anadolu Kadınıydı annem. Onun aramızdan ayrılışana alışmak çok zor olacak, ama takdir İlahi bu dua etmekten ve ona layık evlat olmaktan başka şansımız yok” dedi.

 

 

80 yaşında hayatını kaybeden İfakat Kaçar’ın cenaze namazını İl Müftüsü Dr. Rüstem Can kıldırdı. İfakat Kaçar’ın cenazesi dualar eşliğinde asri mezarlıkta toprağa verildi. Merhume İfakat Kaçar’ın oğulları Nurullah Kaçar, Emrullah Kaçar, Sedullah Kaçar, Fakirullah Kaçar ve Hayrullah Kaçar ile alenin diğer bireyleri taziyeleri kabul etti. Erzurum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ahmet Polat da teyzesi İfakat Kaçar’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

 

 

Biz de Pusula gazetesi olarak Merhumeye Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, eş dost ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

Öte yandan Muteber Timuroğlu isimli vatandaşın cenaze namazı da aynı anda Müftü Rüstem Can tarafından kıldırıldı ve Erzurum’da toprağa verildi.

 

Nurullah PALA/PUSULA Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.