1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. BODRUM’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
BODRUM’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

BODRUM’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bodrum’da gün boyunca süren etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Gazete Güncel- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla yakılan meşalenin 105. yıl dönümü dolayısıyla Bodrum’da sabah saatlerinden itibaren çeşitli kutlama programları ve etkinlikler düzenlendi. Bodrum Belediye Meydanı Atatürk Heykeli önünde sabah saat 09.00’da Çelenk Sunma Töreni ile başlayan etkinlikler, 09.30’da eş zamanlı olarak eski otogar ile Bodrum Milta Marina’dan görevli ve merkez okullardaki öğrencilerle Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesine kortej yürüyüşüyle devam etti.  Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde saat 10.00’da resmi program başladı.

Bodrum Belediye Meydanı Atatürk Heykeli Çelenk Sunma Törenine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Garnizon Komutanı Per. Albay Ertan Benli, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolga Yamalı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Dumruk, Bodrum’daki okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.  İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün çelenk sunumunun ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünden Spor Uzmanı Ece Yıldırım, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Kutlama Programı Bodrum Kalesinde Devam Etti

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğindeki kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bodrum Gençlik Merkezi Müdürü Eylem Dumruk, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Programda yerel ve ulusal yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası çeşitli gösteriler yapıldı. Kutlama sonunda Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, gençlerle birlikte zeybek oynadı. 

Bodrum Belediye Meydanı, Reynmen’le Renklendi

Akşam saatlerinde Belediye Meydanında TED Koleji’nin Bando Gösterisi gerçekleşirken 19.30’da Bodrum Milta Marina’dan Belediye Meydanına Fener Alayı düzenlendi.

Fener Alayı sonrası Belediye Meydanında Reynmen konseri gerçekleşti.

Etkinliklere, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, CHP İlçe Başkanı Tuna Işın, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ilgili birim müdürleri, personeller, basın mensupları ile farklı yaş gruplarından binlerce vatandaş katıldı.

Sunucu Burak Ergin’in sunumuyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konser etkinliğinde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın videosu yayınlandı. Başkan Ahmet Aras, ülkemizin teminatı gençlerin bayramını kutladı.

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken, “Bundan tam 105 yıl önce, biz burada bugün bu bayramı kutlayabilelim diye Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak bastı. Biz burada bu bayramı özgürce, laik ve demokratik bir hukuk devleti olarak kutlayabilelim diye” dedi. 

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Bugün Bandırma Vapuruyla Samsun’a çıkan ve bağımsızlık ateşini, ilk meşaleyi orada yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim doğum günümdür’ dediği günün 105. yıl dönümü” diyerek sözlerine başlarken duygularını şöyle paylaştı:

“Bugün onu anmak ve anlamak üzere toplandık. Onun ilkelerini, onun inkılaplarını, onun bize öğretmiş olduğu öğretileri asla unutmayacağız. Koşullar ne olursa olsun onun kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak üzere çok çalışacağız. Hep beraber Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacağız”

Oğuzhan Koç, Turgutreis’te Rüya Gibi Bir Gece Yaşattı

Akşam 19.00’da Akçaalan Çok Amaçlı Salon önünden Turgutreis Atatürk Meydanına Fener Alayı düzenlendi. Turgutreis yaşayanları, Fener Alayı sonrası Oğuzhan Koç şarkılarıyla eğlenceli saatler geçirdi.

Gece saatlerine kadar süren etkinliklerde Bodrum, kırmızı beyaz renklere büründü. Vatandaşların eşlik ettiği marşlarla birlikte büyük bir kutlamaya dönüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.