1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Milletvekilleri Erdoğan’a neyi şikayet etti?
Milletvekilleri Erdoğan’a neyi şikayet etti?

Milletvekilleri Erdoğan’a neyi şikayet etti?

AKP'deki seçim yenilgisinin sebebi belli oldu: Milletvekilleri Erdoğan’a neyi şikayet etti?

A+A-

Gazete Güncel- AKP'de yerel seçim sonuçlarına dair analizlerin büyük bölümünde sona gelinirken, milletvekillerinin Erdoğan’a bakanlarla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.

Türkiye gazetesinden Yücal Kayaoğlu'nun haberine göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı istişarelerin büyük bölümünü tamamladı. Bu görüşmelerden elde edilen veriler ışığında, 2028 seçimlerine kadar izlenecek yol haritası ve politika değişiklikleri kısa süre içinde belirlenip hayata geçirilecek.

SETA’nın da katkıda bulunduğu seçim değerlendirmeleri kapsamında, milletvekilleri ve il-ilçe yönetimlerinin görüşleri alındı. Bu mülakatlarda, “Sizce seçimi niye kaybettik?” sorusuna yanıt arandı.

EKONOMİ VE ADALETSİZLİK SORUNLARI ÖN PLANDA

Hem milletvekilleri hem de teşkilatlardan gelen cevaplarda, ekonomi ilk sırada yer aldı. Ekonomik sorunlar arasında ise memur emeklilerine yapılan seyyanen zammın, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılmamasının adaletsizlik olarak değerlendirildiği ve bunun seçim sonuçlarına olumsuz yansıdığı tespit edildi.

HER BÖLGENİN SEBEPLERİ FARKLI

İstişarelerde, AKP’nin seçimlerdeki başarısızlığının tek bir sebebe bağlanamayacağı, farklı bölgelerde farklı sebeplerin ön plana çıktığı anlaşıldı. Bir bölgede adayın yanlış seçimi en önemli neden olarak gösterilirken, başka bir bölgede ekonomi, teşkilat veya kampanya yönetimi öne çıktı.

ERDOĞAN’A DESTEK VAR PARTİYE YOK

AKP grup yönetiminin milletvekilleri ile yaptığı toplantılarda önemli tespitler gündeme geldi. Milletvekillerinin çoğu, sahadaki gözlemlerine dayanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğin sürdüğünü, ancak partiye yönelik kızgınlığın arttığını belirtti.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın seçmen tabanına verdiği "Farkındayım, gereği yapılacak" mesajının somut adımları kısa sürede görülecek.

BAKANLARA ULAŞMADA ZORLUKLAR

Son istişare toplantısında milletvekilleri, bakanlar, bürokrasi ve bakan yardımcılarına ulaşmada zorluk yaşadıklarını dile getirdi

“RAMAZAN BEY’İ KLONLAYALIM”

Bu konuda bir milletvekilinin, “Örneğin, Adalet Bakan Yardımcımız Ramazan Can’ın bize geri dönüşünde bir problem yaşamıyoruz. Bence Ramazan Bey’i klonlayıp, diğer bakanlıklara dağıtalım” şeklinde espri yaptığı öğrenildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum