1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DEM Parti’den Kılıçdaroğlu’na çok sert Kobani Davası tepkisi
DEM Parti’den Kılıçdaroğlu’na çok sert Kobani Davası tepkisi

DEM Parti’den Kılıçdaroğlu’na çok sert Kobani Davası tepkisi

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kobani Davası kararlarıyla ilgili yaptığı paylaşıma DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’tan tepki geldi.

A+A-

Gazete Güncel- Eski HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani Davası'nda kararlar dün açıklandı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, silahlı terör örgütü üyeliğinden 10 yıl hapis cezası alırken, Demirtaş'a 42 yıl, Yüksekdağ'a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararların açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

kilicdaroglu.webp

“Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı” değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Yasama, yürütme ve yargının tek bir adama teslim edildiği her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de maalesef hak arama kapısı haklıya ve mazluma kapalı, diktatörlerin çıkarlarına ve yakınlarına hizmet eder hale geldi.

Hiç kimse unutmasın, bugün verilen bütün kararların geçerliliği otoriter hükümetin iktidar süresi kadardır. Vicdanlarda ve milletimiz nezdinde bu kararların hiç bir hükmü yoktur.

Bunun içindir ki dikta rejimleriyle el sıkışılmaz ve sistemin aparatı olunmaz!

Bütün bu olanlar normal değildir, vicdani de ahlaki de değildir. Otoriter yönetimle mücadele etmek bu yoldaki tek seçeneğimizdir. Bütün demokratların bu gerçeği görmesi gerekir.

Biz pes edersek, milletimizin ensesindeki tokat daha katmerli olur.

Unutmayalım: Başka Türkiye yok!”

1pqddhiotkihsn-c7qnprq.webp

BEŞTAŞ'TAN TEPKİ

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı sonrası Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) ise tepki gecikmedi.

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımını alıntılayarak, “Adalet terazisi ‘anayasaya aykırı ama evet’ deyip dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti…” diye yanıt verdi.

meral-daniss.jpg

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık yaptığı 2016 yılında katıldığı bir programda, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili tartışmalara değinerek AKP'nin dokunulmazlıklarla ilgili teklifinin "Anayasa'ya aykırı" olduğunu, ancak yine de "evet" diyeceklerini söylemişti.

Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz" demişti.

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında şunları söylemişti:

"Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil. Eğer bunlar yürekliyse, bakanların da dokunulmazlığını kaldırıyoruz derler. Anayasa'ya aykırı düzenleme geliyor buna rağmen evet diyeceğiz. Anyasa'ya aykırı halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarla atsınlar. Gerçek demokrasiyi bu ülkeye getirmek için, gereken tüm bedeli ödemeye hazırız. Ciddi bir karar almalı ve her şeyi göze almalıyız. HDP de dokunulmazlık teklifine 'evet' demeli."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.