1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Kağıt üretim merkezinin temeli Erzurum’da atıldı
Kağıt üretim merkezinin temeli Erzurum’da  atıldı

Kağıt üretim merkezinin temeli Erzurum’da atıldı

Dünyada 5 kıtada 80'den fazla ülkeye yaptığı ihracat ile Türkiye’nin önde gelen hijyenik temizlik kağıdı üreticisi olan Lila Kağıt, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in ilk kağıt üretim merkezinin temellerini Erzurum’da attı

A+A-

Gazete Güncel Orhan Bozkurt'un haberi-Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in ilk kağıt üretim merkezinin temellerini Erzurum’da  atıldı. Aziziye ilçesindeki 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen temel atma törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Vali Mustafa Çiftçi, AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte, Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, Genel Müdürü Alp Öğücü ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

LİLA KAĞIT'TA DÖRDÜNCÜ NESİL

 

Dünyada 5 kıtada 80'den fazla ülkeye yaptığı ihracat ve Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ile temizlik kağıdı sektörünün önemli aktörlerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği halka arzla hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Lila Kağıt’ın, Erzurm’da kuracağı tesisler Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in ilk kağıt üretim merkezi ve en büyük sanayi yatırımlarından biri olacak.  Temel atma töreninde konuşan Lila Kağıt Genel Müdürü Alp Öğücü, "Lila Kağıt kökleri 1930'lara, 90 yıl öncesine dayanan geçmişiyle sanayicilik alanına katkıda bulunmuş, bugün dördüncü neslin de işe katıldığı bir aile şirketidir. Geçmişimizdeki tekstil işine iplik boyama faaliyetiyle devam eden, enerji alanında yaptığımız yatırımları artık yenilebilir enerji ile yoğunlaştırarak kendi iç tüketimine yönlendiren, ardından devreye giren kağıt üretim tesisi ile kendisi için yepyeni bir sektöre adım atan bir şirketiz. Türkiye'de markalarımız ve marketlerden alınan temizlik kağıtlarımız ile biliniyoruz. Ancak Lila Kağıt'ın faaliyetinin küçük bir kısmını oluşturan bu faaliyete ek olarak öncelikle Türkiye'de ev tipi ve ev dışı alanda, kendi markalarımızla ve market markaları ile kağıt ürünleri üretip, pazarlamasını ve dağıtımını yaparken, çok daha yüksek oranda yurt dışına tüketici ürünlerini ve ara mamul olarak dünya markalarına kağıt tedariğini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

 

 

5 KITADA 81 ÜLKEYE İHRACAT

 

Dünya çapında 81 ülkeye, her ay binlerce konteynerlik, planlama-üretim-sevkiyat operasyonunu gerçekleştirdiklerini vurgulayan Öğücü, "2014 yılında Türkiye'de ilk 100 sanayi şirketi arasına girmek olarak belirlediğimiz vizyona adım adım ilerledik ve 2022 yılında ihracatta 123, ISO'da 153'üncü olduk. Şimdi kendi çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın bizi tanımladığı dinamik, duyarlı, ezber bozan değerleriyle daha da öteye gidecek şekilde büyümeye devam edeceğiz. 10 yıllık bir öngörü ile adım adım hazırlanan bir büyüme planının sonunda, geçtiğimiz hafta halka arzımızı gerçekleştirdik. Şimdi de Erzurum'da bu temel atma törenindeyiz. Devletimizin sağladığı teşvik programı ve Sanayi Bakanlığımızın öngörülü yaklaşımı bu projenin önünü açmıştır. Müşterilerimizin varlığı, teveccühü, bölgedeki tedarikçilerimizin katkısı bizi motive etmiştir. Bunların yanı sıra bu projeyi ilk günden beri destekleyen Yönetim Kurulumuza da teşekkür ederim." dedi.

 

 

ERZURUM’DAN KAFKASYA VE ORTADOĞU’YA İHRACAAT

 

Tesis hakkında detaylı bilgiler da paylaşan Öğücü şunları söyledi:

"Erzurum'da kurulacak sürdürülebilir üretim tesisi sayesinde ilk etapta bölgenin temizlik kağıdı ihtiyacını karşılamayı, ardından Azerbaycan, Gürcistan, Irak gibi yakın coğrafyalar ve Türki Cumhuriyetlere temizlik kağıdı ihracatı yapmayı hedefliyoruz. Bölgede istihdamın artırılmasına önemli katkı sunacak Erzurum tesisi için yapılacak toplam yatırım ise 3 milyar Türk Lirası'nın üzerinde olacak. 2025 yılının ilk yarısında birinci fazı faaliyete geçecek tesiste, ilk etapta Tekirdağ Ergene'deki mevcut Lila Kağıt fabrikasından getirilecek bobin kağıtlar işlenerek; tuvalet kağıdı, havlu kağıt, mendil, peçete gibi temizlik kağıdı ürünlerine dönüştürülecek. 2027 yılı itibarıyla ise kağıt üretimi hattının da Erzurum'da faaliyete geçmesini planlıyoruz.

 

Temennimiz gerek kendi arazimizde gerekse yakın bölgelerde elde edilebilecek lisans ve imkanlarla planladığımız yenilenebilir enerji tesislerini de devreye almak. Bu kapsamda şirket olarak 2027 yılına kadar 50 MW'lık GES yatırımını toplamda yaklaşık yarım kilometrekarelik alanda gerçekleştirme hedefimiz devam ediyor. Bugün için yaklaşık 150 bin metrekareye yakın arazi üzerinde kurulacak tesisimizin, yakın gelecekteki büyüme planları için genişleme değerlendirmesi de devam etmektedir. 500 kişilik direk  istihdama katkı sağlanırken, yıllık 10 bin araçlık lojistik operasyonu, potansiyel olarak tren hatlarının ve seferlerinin gelişimi ve OSB'mize erişimi durumunda bu alanda aktif operasyon ihtimali vardır. "

 

 

HEDEFİMİZ BİRLİKTE BÜYÜMEK VE ŞEHRİMİZE DEĞER KATMAK

 

Törende konuşan Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, 1984 yılında babaları Abdullah Öğücü'nün vizyonu ile Tekirdağ Ergene'ye gelerek sanayileşme yolunda ilk adımı attıklarını ve 2006 yılında ilk kağıt tesisini açtıklarını kaydederken şöyle konuştu:

 

 

"1980'li yıllarda; Tekirdağ bölgesi sanayide yeni yeni gelişiyordu. Şimdi ise Türkiye'nin sanayi ve iş gücü yönünden en önemli bölgesi oldu. İşte aynı vizyonla, bugün Erzurum'dayız. Yaklaşık 3 milyar TL'lik yatırım yapacağımız yeni fabrikamız ile temizlik kağıdı sektöründeki yerimizi daha da güçlendiriyoruz. Ama bizim için asıl önemli olan; sanayicilikte öğrendiklerimizi farklı bir bölgeye taşımak, o bölgeyi de aynı şekilde geliştirmek, birlikte büyümek ve şehrimize değer katmak. Biz bu sektörde büyüme kararı verdiğimizde, en kolayı; Türkiye'nin Batı ya da Güney bölgesine bir tesis daha açmaktı. Çünkü, herkes bu yolu denemişti. Ama bizi tanıyanlar bilir 'Hiçbir zaman bekleneni yapan bir şirket' olmadık. Bizler Erzurum'da olmayı ve bu bölgenin ilk kağıt tesisini kurmayı çok istedik. Erzurum da bizi çok istedi. Böyle büyük bir arazinin bize tahsis edilmesi ve tüm süreçlerde ilk günden beri desteğini esirgemeyen bakanlıklarımıza, valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve organize sanayi bölgesi yetkililerimize huzurlarınızda teşekkür etmek isterim.”

 

 

FABRİKA YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE ÇALIŞACAK

 

Bu fabrika da aynı zamanda  yerel ekonomiye ve istihdama katkıda bulunacaklarını belirten Öğücü, “Bu bölgenin insanları için yeni iş fırsatları yaratacağız. Bölge tedarikçilerimizle güçlü iş birlikleri kuracağız. Bilimin ve mühendisliğin tüm imkanlarından faydalanarak üretim parkurumuzu oluşturacak ve tesisimizi çalıştıracağız. Doğal kaynakları koruyarak sürdürülebilir ve çevre dostu üretim konusunda öncü olacağız. Çatılara kuracağımız güneş panellerinden elde edilecek yenilenebilir enerji ile geleceğe daha temiz bir dünya bırakacağız. Bu önemli proje için yoğun emek harcayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve destek veren herkese tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum. Lila Kağıt Erzurum fabrikamızın temelinin atılmasıyla başlayan bu yolculuk, başta ülkemize, sonra tüm Erzurum'a hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

 

 

Törende, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Vali Mustafa Çiftçi, AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de konuşma yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Törene katılanlar,daha sonra birlikte butonlara basarak fabrikanın temelini attı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum