1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. AK Partili Yönetim Kurulu Üyesine hangi kurum izin verdi?
AK Partili Yönetim Kurulu Üyesine hangi kurum izin verdi?

AK Partili Yönetim Kurulu Üyesine hangi kurum izin verdi?

Erzurum'a 12 kilometre uzaklıktaki Altınbulak Köyü'nde 'çilek üretim tesisi' olarak gösterilen birinci sınıf tarım arazisi, 'hobi bahçesi' olarak internette satışa sunuldu. Arazi sahibinin AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aycil olduğu anlaşıldı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum ve Pasinler Ovalarının Bakanlar Kurulu kararıyla Tarımsal SİT Alanı ilan edilmesine rağmen tarım arazisi katliamına bir yenisi daha eklendi.

 

 

Yakutiye İlçesine bağlı Altınbulak Köyü’nde girişine tak yapılarak ‘Çilek Üretim Tesisi’ olarak gösterilen yaklaşık 13 dönümlük arazi, bir emlak şirketi tarafından satışa çıkarıldı. Yol, su ve kanalizasyon gibi alt yapının tamamlandığının duyurulduğu ilanda 580’er metrekarelik alanlar 590 bin liradan satışa sunuldu.

 

 

ADA, PARSEL VE TAPU DURUMU YOK!

 

Çevresi kapatılan ve kamera sistemi bile kurulan birinci sınıf tarım arazisinin satış bilgileri arasında ada, parsel, pafta ve tapu durumuyla ilgili bilgileri yer almıyor. Girişinde ‘Çilek Üretim Tesisi’ yazan arazinin AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Aycil’e ait olduğu öğrenilirken, birinci sınıf tarım arazisinin ‘hobi bahçesi’ olarak satılması 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa aykırı olarak biliniyor.

 

 

HANGİ KURUM İZİN VERDİ?

 

Tarımsal SİT Alanı sınırları içinde yer alan Altınbulak Köyü’nde daha önce de yapılması planlanan hobi bahçelerinin önüne geçilirken, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olan iş insanı Ersin Aycil’e bu izni hangi kurumun verdiği merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum