1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İspir'de çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı
İspir'de çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı

İspir'de çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı

İspir’de soğuk süt zinciri projesi kapsamında 30 süt üreticisine süt sağım makinesi dağıtıldı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Valiliği, İspir Kaymakamlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erzurum Ticaret Borsası ve İspir Belediyesi tarafından hayata geçirilen soğuk süt zinciri projesi hayvancılıkla uğraşan süt üreticilerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsamda 30 çiftçiye daha süt sağım makinesi desteği sağlanarak İspir’in tamamı projeye dahil edildi.

İspir Belediyesi 2022 Yılı Kasım ayından itibaren Kırık bölgesinden süt toplama işlemine başlamıştı. 30 çiftçiye daha süt sağım makinesi desteği sağlanarak İspir’in tamamı bu projeye dahil edildi. Bölgeden günlük toplanan sütler Belediye çalışanlarınca Erzurum Ticaret Borsasının belirlemiş olduğu mandıraya transfer ediliyor. Alınan son verilere göre günlük süt verimi 2 bin 600 ile 2 bin 800 litre arasında değişiyor.

Proje sayesinde bölge halkının iyi bir kazanç sağladığını ifade eden İspir Kaymakamı Ahmet Salih Poçanoğlu, çalışmanın üretime, üretimin kazanca dönüşmesi için insan odaklı projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kırık Süt Toplama Merkezinde yapılan programa, İlçe Kaymakamımız Ahmet Salih Poçanoğlu, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlık Şube Müdür Vekili Erhan Diler Kılıç, Ticaret Borsası Şirket Müdürü Ahmet Topaloğlu, İlçe Tarım Müdür Vekili Ebru Ulusoy ve çiftçiler katıldı.

 

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.