1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Altın Kafa Eyüp Fırtına'yı şampiyon yaptı
Altın Kafa Eyüp Fırtına'yı şampiyon yaptı

Altın Kafa Eyüp Fırtına'yı şampiyon yaptı

Erzurumspor’un ‘Altın kafa’ lakaplı eski oyuncusu Eyüp Saka’nın çalıştırdığı Trabzonspor U19 Takımı, Samsunspor’u yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

A+A-

Gazete Güncel- Efsane Erzurumspor kadrosunun önemli isimlerinden biri olan ve Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray’a uzatmada attığı altın golle adı ‘Altın Kafa’ olarak anılan Eyüp Saka’nın çalıştırdığı Trabzonspor U19 takımı, Türkiye şampiyonu oldu. Bordo-Mavilililer, Türkiye şampiyonluğu kupasını Trabzon’a götürdü

 

5 gollü düelloyu kazandı şampiyon oldu

 

‘Altın Kafa’ Eyüp Saka’nın Teknik Direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor, U19 Elit A Ligi'nde şampiyonluğu kazandı.  Antalya’da oynanan  finalde Karadeniz derbisinde Yılport Samsunspor'u 3-2 yenen Bordo-Mavililer, şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Daha önce de Türkiye’yi Avrup’a da temsil eden Trabzonspor bir kez daha ülkemizi U19 yaş grubunda Avrupa’da temsil etme hakkı kazandı

 

VAR sistemi uygulandı

 

VAR sisteminin uygulandığı müsabakaların ardından şampiyon takıma kupasını Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı verdi. İkinci Yılport Samsunspor'a kupasını kulübün futbol direktörü Fuat Çapa takdim etti. Üçüncü Galatasaray kupasını Beşiktaş Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Mehmet Ekşi ve TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin'den aldı. Kupa ve madalya törenine TFF Gelişim Ligleri Müdürü Yücel Uyar ile TFF Kulüp Akademileri Süper Lig Sorumlusu Ümit Turmuş da katıldılar.
Karşılaşmaları Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Levent Sürme ile genç millî takım antrenörleri Soykan Başar, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Gönül ve Alkan Birlik de tribünden takip ettiler.

 

Derbide Fenerbahçe’yi 4-2 yenen Galatasaray 3. oldu

 

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde oynanan ligde üçüncü ise Fenerbahçe'yi 4-2 yenen Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı takım bronz kupayı mücesine götüren taraf oldu. 

 

Nurullah PALA/PUSULA Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.