1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP lideri Özel'den Arapça tabelalar açıklaması
CHP lideri Özel'den Arapça tabelalar açıklaması

CHP lideri Özel'den Arapça tabelalar açıklaması

CHP'li belediye başkanlarını "Arapça tabelaları kaldırmaları doğru değil" diyerek eleştiren CHP lideri Özgür Özel katıldığı canlı yayında "Arapça tabelaları savunmuyorum" dedi.

A+A-

Gazete Güncel- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı, değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, ''Suriyeli sığınmacılar ve Arapça tabelalar'' konusunda CHP'li belediyelerin almış oldukları kararlara ilişkin, "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir" şeklinde konuşmuştu.

Suriyeli sığınmacılara yönelik soruyu cevaplarken Özel, Suriyeli sığınmacıların AB, BM ve Türkiye'nin müşterek oluşturacağı bütçe kullanılarak ülkelerine yollanması gerektiğini bildirerek, “Oralarda onlara bir hayat temin edilmeli ve bu sorun çözülmelidir” dedi.

Özel, CHP'li bazı belediye başkanlarının Arapça tabelaları kaldırmaya yönelik uygulamaları anımsatılarak, bu konudaki partililere uyarılarının olup olmadığının sorulmasına karşılık şunları kaydetti:

 

"Bu konuda uyarılarım oldu. Benim dediğim şu, arkadaşlar televizyonlarda Arapça tabelaları yırtan belediye başkanı görüntüsü, bizim açımızdan doğru bir görüntü değil.

Ben Arapça tabelaları savunmuyorum. Ne İstiklal Caddesi'ndeki ne o Arapça tabelalar hoşuma gidiyor. Ama benim İngilizce, Fransızca tabelalar da hoşuma gitmiyor.

Bununla ilgili yasal düzenleme var. Tabelalar Türkçe olacak, yabancı dilde bir tabela varsa ana tabelanın yüzde 25'ini geçemez.


Bunun yolu yöntemi şu; uyarı gönder kendisi sökmesi lazım. Sökmüyorsa, zabıta gönder, uyar. En sonunda da usulüne uygun söktür ama İngilizceyi de söktür, Arapçayı da söktür. Ve dedim ki bunu sökmek sizin (belediye başkanının) işi değil. Sizin işiniz kanuna uygun talimat vermek, dedim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.