1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı
Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabinin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. 16 kabinden 128 kişi tahliye edilirken, 8 kabinde 43 vatandaşı kurtarma çalışmaları sürüyor.

A+A-

Gazete Güncel- Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi.

Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü.

 

Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

 

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

 

Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

 

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi.

Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığının helikopteriyle yapıldı.

 

Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

 

Çok sayıda kişi mahsur kaldı

Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı ve çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendi.

 

Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

 

Gece uçuş kabiliyetine sahip bir jandarma helikopteri bölgeye ulaşarak kurtarma çalışmalarına katıldı. 

4 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif görev yapıyor

AFAD'ın sosyal medya hesabından da kazaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, bölgede AFAD, jandarma, polis ve asker, UMKE, STK ve itfaiyeden oluşan 543 arama kurtarma personeli ile 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulansın görevlendirildiği belirtildi.

Gece arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak için bölgeye aydınlatma ekipmanlarının sevk edildiği aktarılan açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopterin kurtarma çalışmalarında aktif görev yaptığı kaydedildi.

 

Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yaptığı açıklamada, kaza ihbarını alır almaz Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma, emniyet, arama kurtarma ve sağlık ekipleriyle koordineli şekilde bölgeye intikal ettiklerini belirtti.

Alanında uzman dağcı ekiplerin de müdahale çalışmalarına katıldığını anlatan Memiş, "Tahliye işlemlerini titizlikle yürütüyoruz" diye konuştu.

Okay Memiş, mekanizmayı çalıştırarak bir netice alınıp alınmayacağı yönünde teknik personel ve mühendislerle görüştüklerini ancak bunun daha riskli olabileceği düşüncesi üzerine helikopterlerle tahliyeyi gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirtti.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybeden kişiye Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diledi.

 

Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

 

Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmaların büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam ettiğini aktaran Tunç, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Olayın nedeni ve sorumlularının tespiti için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan 5 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilmiş olup, halihazırda olay yerinde incelemelerine devam etmektedirler. Adli soruşturma, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda tüm yönleriyle sürdürülmektedir."

Destek için askeri uçak ve helikopter görevlendirildi

Milli Savunma Bakanlığı, teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçak ve AS-532 Couger tipi helikopter görevlendirdi.

AFAD Başkanı Memiş: 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemi sürüyor

AFAD Başkanı Okay Memiş, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'nda kazaya ilişkin açıklama yaptı.

 

Antalya'da teleferikte mahsur kalan 128 kişi kurtarıldı

 

Memiş, şunları kaydetti;

"Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 7 vatandaşımız da yaralanmıştı. Dün olayın olduğu andan itibaren bu saate kadar aralıksız olarak çalışmalarımız sürdürülmektedir. Toplamda yaklaşık 500 arama kurtarma profesyonel ekip olmak üzere müdahalemiz devam etmektedir. Şu anda asılı kalan 16 kabinde 128 vatandaşımızın tahliyesini zor koşullarda gerçekleştirmiş olduk. Şu anda ise 8 kabinde 43 vatandaşımızın tahliye işlemleri devam ediyor.

Bu tahliye işlemleri özellikle Sahil Güvenlik Komutanlığı'mızın 4 helikopteri ile birlikte sürdürüyoruz. Karadan da özel ekipmanları olan profesyonel ekiplerimizle birlikte kabinlere ulaşıp ip yardımıyla tahliyeleri gerçekleştiriyoruz. Jandarmamızın ve TSK'ya bağlı helikopterimiz de var. Ancak bölgede dün olmayan bugün için rüzgardan kaynaklı uçuşlarda yer yer sorunlar yaşanıyor. Buna rağmen çok güçlü bir müdahale yaptığımızı söyleyebiliriz. İnşallah ilerleyen süreçte hava kararmadan operasyonumuz tamamlamayı ümit ediyoruz."

Kurtarma çalışmaları 7 helikopter, 87 araç ve 435 personel ile devam ediyor.

TRT Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.