1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bu yaz da futbolun kalbi Erzurum'da atacak
Bu yaz da futbolun kalbi Erzurum'da atacak

Bu yaz da futbolun kalbi Erzurum'da atacak

2010 Yılında ilk UEFA Antrenör Kursunu Erzurum’da düzenleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) o gün bu gündür Palandöken’i adeta kendine üs ilan etti. TFF’nin kursları, futbol organizasyonları sayesinde Dadaşlar diyarına önemli bir ekonomik girdi sağlanıy

A+A-

Gazete Güncel- Bu yazda futbol turizmin kalbi Erzurum’da atacak. Futbol Kulüplerinin kamplarının yanı sıra Dadaşlar diyarı, UEFA Regıons Cup ve TFF’nin Kurslarına ev sahipliği yapacak. 2010 Yılında ilk UEFA Antrenör Güncelleme Kursu’nu Erzurum’da GSİM sentetik sahaları ile Atatürk Üniversitesi Stadı’nda gerçekleştiren Türkiye Futbol Federasyonu, o gün bu gündür Erzurum’u adeta üs haline getirdi.

Bacasız fabrika

TFF UEFA Antrenör Eğitimcisi Kemal Coşkun’un raporları doğrultusunda 2010 yılından itibaren UEFA güncellenme kursları, yıllardır aralıksız devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu bugüne kadar Erzurum’da 300’e yakın kurs düzenledi. Futbol Teknik Eğitim Merkezi, TFF Ülker Futbol Köyü Projesi, Herkes İçin Futbol organizasyonlarını da Erzurum’da yapmayı tercih eden TFF, şehrin ekonomisine önemli bir katkı sağlamış oldu. Özellikle TFF’nin yaz aylarında yaptığı faaliyetler ekonomik açıdan “Bacasız Fabrika” olarak yorumlanıyor. TFF tarafından gerçekleştirilecek bu faaliyetlerin şehir ekonomisine katkısının 150 Milyon TL olması bekleniyor.

Üçüncü kez UEFA Regions Cup

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 20 Mayıs 2024 itibariyle Erzurum’daki faaliyetlerine başlıyor. UEFA Regions Cup (Amatör Bölge Karmaları Kupası’ üst üste üçüncü kez Erzurum’da yapılacak. Ev sahibi Erzurum ile birlikte 14 takım, UEFA Regions Cup turnuvasında Şampiyonluk mücadelesi verecek. Kürsünün en üst basamağına çıkan takım, Türkiye’yi Avrupa’da temsil etme hakkı kazanacak. Bu organizasyonda 280 futbolcu UEFA Regions Cup’ta boy gösterecek.

870 teknik adamın yolu Erzurum’da kesişecek

Haziran ayı itibariyle UEFA B Kadın Antrenör Eğitim Programı dahil, UEFA A ve B olmak üzere 20 Eylül 2024 tarihine kadar 30 Eğitim Programı gerçekleşecek ve 870 Teknik direktör ve antrenör, kurs için Erzurum’a gelecek. Erzurum Amatör kulüplerinden 1000’e yakın futbolcu eğitimlerde görev alacaklar. Piyon olarak sahaya çıkacak olan futbolcular, kendi yetenekleri sergileme adına önemli bir Pazar bulacak. Genç Milli Erkek ve Kadın Yaş Grupları takımlarının hazırlık kampları da Erzurum’da yapılacak.

80’e yakın kulüp rezervasyon yaptırdı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile GSİM Sahaları şimdiden futbol takımlarının yaz kampları için geri sayıma başladı. Temmuz- Ağustos döneminde Çaykur Rizespor ve Yılport  Samsunspor başta olmak üzere 8 Süper Lig kulübü ile 70 dolayında 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig takımı kamp için Erzurum’un yolunu tutacak.

Nurullah PALA/Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.