1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Derbide denge var
Derbide denge var

Derbide denge var

Bu sezon evinde hiç kaybetmeyen Galatasaray ve deplasmandan mağlup ayrılmayan F.Bahçe, yarın Rams Park'ta karşılaşacak. İstatistikleri birbirlerine çok yakın olan iki takımdan birisi, serisini sonlandırabilir.

A+A-

Gazete Güncel- Süper Lig'de bu sezon evinde hiç yenilmeyen G.Saray, bu sezon deplasmanda hiç kaybetmeyen F.Bahçe'yi konuk edecek. Dev derbi öncesinde iki takımın istatistikleri göz önüne alındığında, mücadelenin dengeli geçmesi bekleniyor. Bu sezon 36 müsabakada 29 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi alan Kanarya, rakip kalelere toplam 503 şut çekti. Bu denemelerin 253'ünde isabet bulan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 92 golle ligin en çok gol atan takımı konumunda. Yüzde 18.2'lik gole çevirme oranıyla dikkat çeken Sarı-Lacivertliler, 35.2 dakikada bir rakip fi leleri havalandırdı. Top kapmada 63.3, ikili mücadelelerde 53.3 ve hava topunda yüzde 56.5'lik başarı oranı yakalayan F.Bahçe, 15 maçta kalesini gole kapadı.

G.Saray ise 32 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. 524 şutta 246 kez isabeti bulan Aslan, 89 gol attı. Cim-Bom, yüzde 17'lik gole çevirme oranı tutturdu. 36.4 dakikada bir gol sevinci yaşayan Sarı-Kırmızılılar, 18 maçta gol yemedi ve bu alanda liderliği eline aldı. Sadece 24 kez topu kendi ağlarından alan Galatasaray, top kapmada 63.8, ikili mücadelelerde 50.1, hava topunda ise yüzde 54.1'lik başarı oranıyla ezeli rakibine yakın performans gösterdi.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.