1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Prof. Dr. Naci Görür riskli bölgeleri açıkladı: Tarih yine tekerrür edecek
Prof. Dr. Naci Görür riskli bölgeleri açıkladı: Tarih yine tekerrür edecek

Prof. Dr. Naci Görür riskli bölgeleri açıkladı: Tarih yine tekerrür edecek

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem olma olasılığı olan yerleri açıkladı. Görür, katıldığı bir programda bir bölgemizi işaret ederek, "Tarih yine tekerrür edecek" dedi.

A+A-

Gazete Güncel- 6 Şubat 2023'te yaşanan felaketin ardından uzman isimler Marmara'da beklenen deprem için birbiri ardına uyarı yapmayı sürdürüyor. Depreme dirençli kentler oluşturulması yönünde çağrıyı bırakmayan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda bir kez daha uyarı yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamasından satır başları:

"DERS ALMAZSANIZ TARİH TEKERRÜR EDER"

Eğer tarih tekerrür ederse bu bizim bir bakıma cehaletimizden olur. Tarihin tekerrür etmesi bir kaide değildir. Siz tarihten ders almazsanız, gerekeni yapmazsanız tarih tekerrür eder, aynı hataya bir defa daha düşersiniz. Biz tarih tekerrür etmesin diye bas bas bağırıyoruz. Marmara'ya İstanbul'a dikkat edin, depreme hazırlayın diye...

"KORKUYORUM Kİ TARİH YİNE TEKERRÜR EDECEK"

Bunu 6 Şubat depremlerinden önce de söylüyordum. Marmara'da tedbir alın diyoruz ki 6 Şubat tekerrür etmesin, insanlarımız ölmesin. Korkuyorum ki tarih yine tekerrür edecek.

"EN ÇOK ENDİŞE ETTİĞİMİZ YER..."

Şu anda bizim en çok endişe ettiğimiz bir yer Tunceli yöresi, yani Erzincan-Bingöl Karlıova arası. Burası deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir boyuta gelmiş artık.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.