1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Emeklilere çifte bayram müjdesi!
Emeklilere çifte bayram müjdesi!

Emeklilere çifte bayram müjdesi!

Haberi duyan emekliler sevinçten havaya uçacak. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala emeklilerin hesabına çifte ikramiye yatacağı duyuruldu. İşte tüm ayrıntılar...

A+A-

Gazete Güncel- Emekliler, maaşlarının ve bayram ikramiyelerinin bayrama kadar hesaplarına geçip geçmeyeceğini merak etmeye başladı. Haziran ayında hesaplarına yatacak olan ikramiyeler, emeklilerin bayram alışverişlerini daha rahat bir şekilde yapmalarını sağlayacak.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK

2024 yılı için emekli bayram ikramiyeleri, Cumhurbaşkanı kararıyla 3.000 TL olarak güncellendi. Bu güncellemeyle birlikte emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramları için toplamda 6.000 TL ikramiye alacaklar. Ayrıyeten 4A 4B 4C emeklilerine Kurban Bayramı dolayısıyla çifte ikramiye verileceği belirtildi.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENECEK

Emekliler, Ramazan Bayramı'ndaki 3.000 lira ikramiyenin ardından şimdi de Kurban Bayramı'nda aynı tutarda ikramiye bekliyor. 2018'den beri her dini bayram öncesinde bu uygulama devam ediyor ve emekliler ikramiyeleri bayram öncesinde alıyor.

O TARİHTE HESAPLARA YATACAK

Bayram, 16 Haziran'da kutlanacak ve emeklilerin bayram ikramiyelerinin bayram öncesinde, tahminen 5-10 Haziran arasında hesaplarına yatırılması bekleniyor. Emekliler, yılın ikinci ikramiyesini alarak bayram masraflarını karşılamak için hazırlıklı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin liraya yükseltildi ve bu değişiklikle yüzde 33'lük bir artış gerçekleşti. Ayrıca, kök maaşlarda da yüzde 49.28 oranında artış sağlandı.

Günboyu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.