1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ GENÇLERE EMANET
ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ GENÇLERE EMANET

ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ GENÇLERE EMANET

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

A+A-

Gazete Güncel- Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mandalinci, mesajında, “Bugünleri inşa eden lider ve ona güvenen cesur halk, büyük inkılabın ilk adımını atarak geleceğimizi bağımsız ve demokratik zemine oturtmayı başardı” ifadelerini kullandı.

Temel ilke, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ilke ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla sağlanabilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık dünyası karşısında uşak olmak konumundan daha yüksek bir muameleye layık olamaz.

Oysa Türk'ün onuru, gururu ve yeteneği çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir ulus tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir!

O halde, ya bağımsızlık ya ölüm! İşte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır.

(Mustafa Kemal Atatürk/Nutuk- 15‑20 Ekim 1927)

Temelleri çöken bir devletin içindeki ulusun, “kayıtsız şartsız” egemenliğini ilan edeceği güne giden bir ışıktır, 19 Mayıs 1919.

Temel şartın “ulusal egemenlik” olduğu vurgusuyla yılmadan, pes etmeden bugünleri inşa eden lider ve ona güvenen cesur halk, büyük inkılabın ilk adımını atarak geleceğimizi bağımsız ve demokratik zemine oturtmayı başardı.

Zorlu bir yolculuk… Büyük hedefler… Güçlü bir irade…

Türk ulusunun bugün, tam bağımsız bir hayat sürmesi; azim, kararlılık ve büyük iradenin mirası oldu. Her ne şartta olursak olalım, bu mirasa sahip çıkarak daima “tam bağımsızlığı” haykıracağız.

Sevgili Gençler,

Yorgun ve bitkin bir millete güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletini daima ileriye götürecek olanların, köhne fikirlere karşı çıkacak olanların, demokrasiyi ve özgürlüğü yok etme cüretini gösterenlerin karşısında duracakların “genç fikirler” olduğunun farkındaydı.

Ulu Önderimizin yolunda yılmadan, yorulmadan yürüyen Türk gençliği olarak geleceğe hep umutla bakalım. 19 Mayıs’la başlayan 23 Nisan’la taçlanan Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olarak; araştıran, okuyan, aydınlık ülkemizi daha ileriye taşıyan bireyler olalım. Yeniliklere açık, özgürlüğe tutkun kalarak bilim ve fen ışığıyla aydınlanalım.

Bizler, fikirlerimizle yenilikçi, eylemlerimizle çağdaş Türk genciyiz.

Yılmayız, vazgeçmeyiz! Adaleti savunur; eşitlik ilkesiyle din, dil, ırk, mezhep fark etmeksizin herkesi kucaklarız.

Atatürk’ün gençleriyiz!

Geleceğe umutla bakıyor, “birlikte daima ileriye” diyoruz!

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşaması için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.