1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Hangi Hobi Bahçeleri Yıkılacak?
Hangi Hobi Bahçeleri Yıkılacak?

Hangi Hobi Bahçeleri Yıkılacak?

Son dönemin en çok tartışılan konuları arasında yer alan hobi bahçeleri hakkında AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. Hobi bahçeleri yıkılacak. Yapan ve satanlara hapis cezası verilecek.

A+A-

Erzurum Güncel- Son dönemin en çok tartışılan konuları arasında yer alan hobi bahçeleri hakkında AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. Hobi bahçesi yasası olarak ta anılan Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler mecliste tamamlanmış ve kanun teklifi meclisten geçmişti. Peki, hobi bahçeleri yıkılacak mı, hangi hobi bahçeleri yıkılmayacak, hobi bahçesi yıkım kararı çıktı mı, son durum ne?

Vatandaşın son dönemde biraz olsun rahat nefes almak ve özellikle de korona virüs salgınında evlerinde kapalı kalmak yerine doğa ile iç içe olmak için almış olduğu hobi bahçeleri hakkında ne yazık ki kötü bir haber verilmişti.  Gelen yoğun talep üzerine verimli tarım arazileri üzerine de hobi bahçesi yapılması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından son derece sert bir açıklama ile duyurulan hobi bahçesi yasası ile bazı hobi bahçelerinin yıkılacağı duyurulmuştu. 

SON DAKİKA: AK PARTİDEN AÇIKLAMA GELDİ, HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI?

Bugün meclise verilen borç yapılandırma kanun teklifi hakkında açıklamada bulunan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş basın mensuplarından gelen hobi bahçeleri sorusu üzerine "Bu hobi bahçeleri meselesi, ruhsatı, imarı , planı olmayan kaçak yapılar. Bunlar ile alakalı ceza kesiliyor, belediyeler tarafından uygulanıyor. Organizatör 100 dönüm araziyi alıyor, 500 metreye bölüyor, sonra üyeler yapıyor, yani mevcut mevzuatımızı hülle yoluyla, yapılaşmaya açıyor, vatandaş bunun hukuk dışı olduğunu biliyor. Bunlar sanki hukuki ama biz yeni düzenleme getiriyoruzdeniliyor, ama bu hukuki değil, bunlar ile ilgili, arz tarafını yapanlar ile de bir çalışma, bir yaptırım getireceğiz, yetiştirebilirsek, talep değil arz tarafını yapanlarla ilgili bir çalışma olacak" diyerek asıl amaçlarının hobi bahçesi yapıp satanlar olduğunu işaret etti. 

HOBİ BAHÇESİ YASASI KANUN TEKLİFİ METNİ  HANGİ HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK?

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş yapmış olduğu açıklamasında amaçlarının hobi bahçesi alanları mağdur etmek değil bu tip hobi bahçlerinin satışını yapan kişileri engellemek olduğunu belirterek ruhsatı, imar planı olmayan kaçak imar bahçelerine yönelik bir düzenleme olduğunu dile getirdi.  Emlak365.com

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum