1. HABERLER

  2. EGE

  3. HDP Binalarında Patlama!
HDP Binalarında Patlama!

HDP Binalarında Patlama!

Adana ve Mersin'de HDP il teşkilatının bulunduğunu binalarda eş zamanlı patlama meydana geldi. Hasara yol açan patlamalar sırasında Adana'da 3 kişi yaralandı.

A+A-


Erzurum Güncel- HDP Mersin ve Adana İl Başkanlığı binalarında patlama meydana geldi.  Adana'da bu sabah saat 09.55 sıralarında HDP İl Başkanlığı binasında bir patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada binada hasar meydana gelirken, yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Seyhan ilçesine bağlı Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu binada meydana gelen patlamanın ardından polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Cadde trafiğe kapatıldı. çevredeki iş yerlerinin cam ve çerçeveleri hasar gördü. Patlamada yaralananlar kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı. 

HDP MERSİN İL BİNASINDA PATLAMA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu binada patlama meydana geldi. Polis, patlamanın nedenini araştırıyor. Ayrıca HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün Mersin'de miting yapması bekleniyordu.  

KARGO PAKETİ PATLADI HDP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre Adana'daki patlama gönderilen kargo paketinden kaynaklandı. Mersin'de ise dün gönderilen çiçek buketi bugün açılınca patlama gerçekleşti. MERSİN'DE ÇİÇEK BUKETİ PATLADI Mersin'deki patlamanın dün gönderilen bir çiçek buketinden kaynaklandığı açıklandı. Pervin Buldan'dan Kandil yolunda sert mesaj HDP Mersin ve Adana il teşkilatlarında eş zamanlı meydana gelen patlamalara Pervin Buldan sert tepki verdi. Kandil yolunda İnternethaber.com'a konuştu. HDP Mersin ve Adana il teşkilatlarında eş zamanlı patlama meydana geldi. HDP'den saldılarla ilgili ilk açıklama internethaber.com'a geldi. HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, internethaber'in sorularını Kandil yolunda cevapladı. Partilerine yapılan saldırıyı kınayan Buldan, "Seçim meydanlarında, baştan Cumhurbaşkanı olmak üzere, hükümet yetkilileri ve Başbakan HDP'yi hedef gösteren açıklamalar yapıyorlar, bu saldırıların aslında hükümetin seçim meydanlarında HDP'yi hedef göstermesiyle gerçekleştiğinin altını çizmek isterim." dedi. İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a konuşan Buldan şunları söyledi: CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN HDP'Yİ HEDEF GÖSTERİYOR Seçim meydanlarında, baştan Cumhurbaşkanı olmak üzere, hükümet yetkilileri ve Başbakan HDP'yi hedef gösteren açıklamalar yapıyorlar, bu saldırıların aslında hükümetin seçim meydanlarında HDP'yi hedef göstermesiyle gerçekleştiğinin altını çizmek isterim. Ama şu çok iyi bilinsin ki, partimize, seçim bürolarımıza, il, ilçe ve belde teşkilatlarımıza yapılan her saldırı karşısında Türkiye'deki ezilen halklar daha çok kenetleniyor, partimiz daha çok büyüyor ama bunu yapanlar küçülüyorlar bunu bilmeleri lazım. BİZİM GİBİ ÇABA SARF ETSİNLER Ben şu anda Kandil'e gidiyorum, barışın bu coğrafyaya gelebilmesi için bir çaba sürdürüyoruz, dolayısıyla, AKP'nin, barıştan, kardeşlikten, özgürlükten, demokrasiden korkmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Onların da bizler gibi bu çabayı sarf etmelerinin bu ülkeye büyük bir fayda getireceğine inanıyorum. Saldırganlıklar, hakaret yerine, barışa, kardeşliğe, özgürlüğe, aynı zamanda demokrasiye sarılmalarını tavsiye ediyorum. Ben bir kez daha Adana ve Mersin'de yaralanan arkadaşlara acil şifalar diliyorum ve olayı kınıyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.