1. HABERLER

  2. GENEL

  3. HDP Suruç açıklaması!
HDP Suruç açıklaması!

HDP Suruç açıklaması!

Suruç'ta meydana gelen patlamadaya ilişkin HDP'den açıklama geldi.. Meral Danış Beştaş Suruç saldırısının IŞİD işi olduğunu duyurdu.

A+A-

Erzurum Güncel- NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Suruç'taki patlamaya ilişkin konuştu. Saldırıyı lanetleyen Beştaş, saldırının IŞİD tarafından yapıldığının açık olduğunu söyledi ve "IŞİD'in rahatça bu topraklarda ciriti atmasına müsade edenler bu patlamadan sorumludur" dedi.

GELECEĞİMİZİ ERİTİYORLAR

Ne düşüneceğimi ifade etmekte zorlanıyorum, lanet olsun bu katillere, geleceğimizi eritiyorlar, çocuklarımızı, gençlerimizi öldürüyorlar. Bunu barbarlık, terör ya da çete kavramları karşılamıyor, bunlar insanlık dışı, vahşi katliamlar.

IŞİD'İN YAPTIĞI çOK AçIK

Adana'da, Mersin'de, Diyarbakır'da bombalar patlatıldı ve bunu IŞİD'in yaptığı çok açık. Zaten bir IŞİD'çi tutuklandı da. IŞİD'çilerin nasıl korunduğu, nasıl kollandığı, UYAP sistemlerinden nasıl kaçırıldığı, bütün suç duyurularının nasıl hasıraltı edildiği ortada.

ARTIK MASUM ŞEKİLDE DEĞERLENDİREMEYİZ

Göz göre göre katliamlar geliyor ve bunun önlemi alınmıyor, biz bunu artık masum bir şekilde değerlendiremeyiz. Bu sorumluluk kesinlikle IŞİD'in burada cirit atmasına meydan verenler, onları koruyanlar ve Kobane politikasıdır.

KOBANİ'DE DE EŞZAMANLI PATLAMA

Şu anda ölü sayısı 20 civarında olarak açıklandı, umarım sayı yükselmez. Sizin aracılığınızla bir kere daha söyleyelim; çok fazla kan ihtiyacı var, çok yaralımız var. Gelen bir başka bilgiye göre Kobani'de de eşzamanlı patlama olmuş, bu konuda da kesin bir bilgi yok. 

PERVİN BULDAN'IN SURUç AçIKLAMASI
HDP milletvekili Pervin Buldan da Suruç saldırısıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Pervin Buldan'ın açıklamalarını okumak için tıklayın
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.