1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. HDP’li Karaçoban Belediyesi’ne Gültekin Kayyum Olarak Atandı!
HDP’li Karaçoban Belediyesi’ne Gültekin Kayyum Olarak Atandı!

HDP’li Karaçoban Belediyesi’ne Gültekin Kayyum Olarak Atandı!

HDP'li Erzurum Karaçoban Belediye Başkanı Halit Ugun görevden alınırken yerine ilçe kaymakamı İbrahim Gültekin atandı. Öte yandan, HDP'li Karaçoban Belediye Başkanı Halit Uğun ve şoförü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- İçişleri Bakanlığı son dakika açıklaması yaparak HDP’li Erzurum Karaçoban Belediyesi’ne kayyum atandığı duyuruldu. Yapılan açıklama ile HDP’li Erzurum Karaçoban Belediye Başkanı Halit Ugun görevinden alınırken yerine ilçe kaymakamı olarak görev yapan İbrahim Gültekin kayyum olarak atandı.

ERZURUM KARAÇOBAN BELEDİYE BAŞKANI HALİT UGUN GÖREVİNDEN ALINDI MI?

Erzurum Karaçoban Belediye Başkanı HDP’li Halit Ugun sabah 5:00 sularında gözaltına alındı. Evinde yapılan arama sonrası Ugun, Karaçoban İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Ugun’un İçişleri Bakanlığı tarafından verilen karar ile görevinden alındığı, yerine ise ilçe kaymakamının görevlendirildiği duyuruldu.

BAŞKAN VE ŞÖFÖRÜ SERBEST

Erzurum'da, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapma" suçundan gözaltına alınan Karaçoban ilçesinin HDP'li Belediye Başkanı Halit Uğun ve şoförü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince dün gözaltına alınan ve "terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları" iddia edilen Karaçoban Belediye Başkanı Halit Uğun ve akrabası olan şoförü Yakup Uğun'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından güvenlik önlemleri altında Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Halit Uğun tutuklama, Yakup Uğun ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılar, Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Halit Uğun ile şoförü Yakup Uğun, dün özel hareket polislerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda Karaçoban ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.