1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Huawei tarih verdi!
Huawei tarih verdi!

Huawei tarih verdi!

Google ile yaşanan kriz sonrası kendi işletim sistemine geçme kararı alan Huawei yeni sisteme geçiş için öngördükleri tarihi açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Teknoloji dünyasında kriz devam ediyor. Dünyaca ünlü firmaların kendisine desteği çekmesinin ardından Huawei ilk önemli adımı atıyor.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan kısıtlamaların 90 günlüğüne askıya alınması sonrası bir nebze rahatlayan Çinli teknoloji devi kendi işletim sistemi için çalışmaları sürdürüyor.

Huawei'nin 19 Ağustos'tan sonra ne yapacağı ve kendi işletim sistemine ne zaman geçeceği kullanıcılar tarafından merak edilirken, şirket CEO'su Richard Yu'dan açıklama geldi.

CNBC'ye konuşan Yu, yeni işletim sistemiyle alakalı tarih verdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Çinli yönetici, yalnızca Huawei'nin Google ve Microsoft ile iş birliğinin tamamen durması durumunda şirketin kendi yazılım sistemini geliştireceğini açıkladı.

Richard Yu, yeni sistemin uluslararası piyasalar için 2020'nin ilk ya da ikinci çeyreğinde hazır durumda olacağını da belirtti.

Öte yandan yaptığı açıklamalarda Google'a açık kapı bırakan Yu, "Hala Microsoft Windows ve Google Android işletim sistemine bağlıyız. Ancak bunu kullanamazsak Huawei kendi B planını hazırlayacak ve kendi sistemini kullanacaktır" şeklinde konuştu.

Huawei'nin kendi işletim sistemi akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere sonbahara kadar hazır olacak. (Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.