1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. İbrahim Hakkı Fen Lisesi Erzurum’un gururu oldu
İbrahim Hakkı Fen Lisesi Erzurum’un gururu oldu

İbrahim Hakkı Fen Lisesi Erzurum’un gururu oldu

O listeye, Erzurum İbrahim Hakkı Fen lisesi listeye 91. Sıradan girdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Milli Eğitim Bakanlığı, Liseye girişte en yüksek puanla kapatan 100 okulu açıkladı. Okullar arasında 91. sırada Erzurum’dan bir lise yer aldı. MEB, 30 Temmuz itibariyle liselere yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Daha sonra da iller bazında istatistikler açıklandı. Merkezi sınav puanıyla yerleştirmenin yapıldığı liselere yerleştirme işleminde, en yüksek puanlı aday Galatasaray Lisesine yerleşti. İkinci sırayı İstanbul Lisesi, üçüncü sırayı ise Ankara Fen Lisesi aldı.

 

ERZURUM’DAN İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ 91. SIRADA

 

İlk 100’ün çoğunluğunu İstanbul, Ankara ve İzmir okulları oluştururken listede Bursa, Aydın, Kayseri, Adana, Antalya, Konya, Malatya gibi Anadolu şehirlerinde yer alan okullardan oluştu. Erzurum’un en başarılı liseleri arasında bulunan İbrahim Hakkı Fen Lisesi de,  398,6158 puanla listenin 91. sırasında yüksek puanla öğrenci yerleşen okullar arasında yer aldı. Türkiye’nin en iyi 100 okulu arasına girmeyi başaran İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Erzurum’un gururu oldu.

 

İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ’NİN TARİHÇESİ

 

İbrahim hakkı Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 10/10/1988 tarih ve 600/5800 sayılı onayı ile 1988-1989 Eğitim-Öğretim Yılı'nda, Türkiye'nin 14. Fen Lisesi olarak "Erzurum Fen Lisesi" adıyla açılmış, Erzurum Atatürk Endüstri Meslek Lisesine ait olan ve "Kongre Binası" diye de adlandırılan binada, 4 şube, 96 öğrenci ve 10 öğretmen kadrosuyla eğitim-öğretime başlamıştır. Bugünkü kampüsüne 1997 yılında kavuşan okul, bu kampüste 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile "İbrahim Hakkı Fen Lisesi" adıyla eğitim-öğretime devam etmektedir.

 

OKULA ÖZEL BİR İSİM VERİLİŞİNİN AMACI

 

Okula özel bir isim verilmesinin amacı ise şöyle. Başta Astronomi olmak üzere çeşitli bilim alanlarında eserler vermiş, tanınmış Türk mütefekkiri İbrahim Hakkı'nın, Erzurumlu olması nedeniyle 1998 yılında Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ve Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile okulumuza "İbrahim Hakkı Fen Lisesi" adı verilmiştir.  

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.