1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İmamoğlu'na kumpas bitmiyor! İşte o fotoğrafların gerçek hikayesi
İmamoğlu'na kumpas bitmiyor! İşte o fotoğrafların gerçek hikayesi

İmamoğlu'na kumpas bitmiyor! İşte o fotoğrafların gerçek hikayesi

Sosyal medyada paylaşılan iki ayrı fotoğrafın birinin Ekrem İmamoğlu’nun İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile el sıkıştığını, diğerininse İmamoğlu’nun bir grup hahamla görüştüğünü gösterdiği iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Son günlerde sosyal medyada hükümete yakın hesaplar tarafından, 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’na ait olduğu iddia edilen fotoğraflar paylaşıldı.

Sosyal medyada paylaşılan iki ayrı fotoğrafın birinin Ekrem İmamoğlu’nun İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile el sıkıştığını, diğerininse İmamoğlu’nun bir grup hahamla görüştüğünü gösterdiği iddia edildi.

18 Mayıs 2019 tarihinde bir hükümete yakın bir Facebook sayfasında 4 bin yedi yüzün üzerinde kişi tarafından paylaşılırken, yaklaşık 850 kişi tarafından beğenildi.

 

[Haber görseli]

 

MONTAJLA İMAMOĞLU’NU EKLEMİŞLER

Teyid.org’dan Özge Yıldız’ın haberine göre; fotoğrafların ikisi de gerçeği yansıtmıyor. Ekrem İmamoğlu’nu hahamlarla görüşmede gösteren fotoğrafın orijinalinde Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor.

Orijinal fotoğraf 15 Mayıs 2018’de Erdoğan’ın İngiltere’de Neturei Karta Ortodoks Musevi Cemaati üyeleri ile yaptığı görüşme sırasında çekilmiş. Ekrem İmamoğlu fotoğrafa montaj yoluyla eklenmiş. Diğer fotoğrafta ise İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun montaj yoluyla fotoğrafa sonradan eklendiğini söylemek mümkün. Orijinal fotoğrafta Benjamin Netanyahu yerine Muharrem İnce bulunuyor. Fotoğraf 9 Ocak 2019 tarihinde çekilmiş.

HAHAMLARLA GÖRÜŞEN KİŞİ ERDOĞAN

Fotoğrafın orijinalini Google’ın tersine görsel arama özelliğini kullanarak, Anadolu Ajansı’nın (AA) fotoğraf arşivinde bulmak mümkün.

[Haber görseli]

AA foto muhabiri Cem Öksüz tarafından 15 Mayıs 2018 tarihinde çekilen fotoğraf, Erdoğan’ın Neturei Karta Ortodoks Musevi Cemaati üyeleri ile İngiltere’de yaptığı görüşmeyi gösteriyor.

Fotoğrafın Ekrem İmamoğlu’nun bulunduğu haline bakıldığında, arkada bulunan Türk Bayrağı’ndaki Cumhurbaşkanlığı forsunu görmek mümkün.

[Haber görseli]

İMAMOĞLU MUHARREM İNCE İLE EL SIKIŞIYOR

Paylaşılan diğer fotoğrafta ise Ekrem İmamoğlu’nun İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile el sıkıştığı iddia edildi.

[Haber görseli]

Bu fotoğrafın orijinalinDe de Anadolu Ajansı’nın fotoğraf arşivinden ulaşmak mümkün. 9 Ocak 2019 tarihinde AA foto muhabiri Ahmet Bolat tarafından çekilen fotoğraf, Muharrem İnce ile Ekrem İmamoğlu’nun görüşmesini gösteriyor.

[Haber görseli]

İLK OLARAK PARODİ AMAÇLI PAYLAŞILDI

İlk paylaşım Diriliş 2071 isimli Facebook sayfası tarafından yapılmıştı. Bu paylaşım parodi amaçlı olarak hazırlansa da sosyal medyada farklı hesaplar tarafından yaygınlaştı. Yorumlardan da parodi içeriğin gerçek sanıldığı anlaşılabiliyor.

Sonuç olarak, Ekrem İmamoğlu’nu hahamlarla görüşürken ve İsrail Başbakanı ile el sıkışırken gösteren fotoğraflar gerçeği yansıtmıyor. Fotoğrafların ikisi de montajlanarak manipüle edilmiş. Hahamların olduğu fotoğrafın orjinalinde Ekrem İmamoğlu’nun yerinde Recep Tayyip Erdoğan bulunurken, diğer fotoğrafta ise Benjamin Netanyahu’nun yerinde Muharrem İnce bulunuyor.

Montajlanan fotoğrafların yanlış bilgi türlerinden manipülasyona örnek oluşturduğunu söyleyebiliriz. (Odatv)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.