1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 'İnsanlar sokakta birbirinin kafasına sıkacak'
'İnsanlar sokakta birbirinin kafasına sıkacak'

'İnsanlar sokakta birbirinin kafasına sıkacak'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, dün çıkarılan KHK'lar için "Dehşete düştüm" ifadesini kullandı.

A+A-

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Resmi Gazete’de dün yayımlanan 695 ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler için açıklamalarda bulundu. “696 sayılı KHK’yı inceleyince dehşete düştüm” diyen Feyzioğlu, “Ve çok üzüldüm. Akılla savaşın bir sınırı vardır diye düşünürüm. Bir noktada akıllı bağlantıyı yakalayacakalarını umut ederim. Fakat ne yaptıklarını gerçekten anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BU MİLLET 15 TEMMUZ’DA CANIYLA NEYİ KORUDU?”

KHK’ların 135 kanun maddesini değiştirdiğini kaydeden Feyzioğlu, “Meclis’e ne gerek var? Bu KHK’yı çıkaran Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a ve bakanlara soruyorum. 15 Temmuz’da bu millet Meclis’i niye korudu?” diye sordu.

Çıkarılan KHK maddelerinin OHAL’le ilgisi olmadığını söyleyen Feyzioğlu, “Kapalı kapılar ardında, Saraylarınızda yasa çıkartacaksanız bu millet canıyla neyi korudu?” diye sordu.

“İNSANLAR SOKAKTA BİRBİRİNİZ KAFASINA SIKACAK”

Metin Feyzioğlu, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan “darbe girişimi ve girişimin devamı niteliğindeki eylemler'e müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğu doğmayacağı” şeklinde hüküm için Cumhurbaşkanı’na seslendi.

KHK'da yeni madde! Eylemlere katılanlara dokunulmazlık

KHK'da yeni madde! Eylemlere katılanlara dokunulmazlık

Son dakika! İki yeni KHK yayımlandı

Son dakika! İki yeni KHK yayımlandı

Meral Akşener'den iç savaş uyarısı!

Meral Akşener'den iç savaş uyarısı!

CHP'den KHK'ya yönelik sert tepki!

CHP'den KHK'ya yönelik sert tepki!

Feyzioğlu şöyle dedi: “Darbe girişimi ve girişimin devamı niteliğindeki eylemler” olduğuna kimin karar vereceğini soran Feyzioğlu, “İnsanlar sokakta birbirinin kafasına sıkacak. Siz bunu nasıl önlersiniz. Sizin herhalde istediğiniz bu değil Sayın Cumhurbaşkanı. Siz yurttaşlarınızın birbirinizi vurmasını teşvik etmiyorsunuz herhalde. Dehşet içindeyim. Bunu derhal geri çekin. Kabile devletlerinde olmaz bu. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Ne yapmak istiyorsunuz? Bunun altına imzası olanlar ne yapmak istiyorsunuz? Bunu kabul edemeyiz çok tehlikeli bir maddedir.”

 

Metin Feyzioğlu, 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan “darbe girişimi ve girişimin devamı niteliğindeki eylemler'e müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğu doğmayacağı” şeklinde hüküm için Cumhurbaşkanı’na seslendi “Siz sivillerin birbirini öldürmesine izin veren ve bunu öldür hiç bir cezan yok diyen maddeyi nasıl çıkarttınız? Kimse sormayacak mı bunu” dedi.

(SÖZCÜ)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum