1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İslam düşmanı Fransa'ya boykot!
İslam düşmanı Fransa'ya boykot!

İslam düşmanı Fransa'ya boykot!

Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin Fransa'da bazı binaların cephelerine yansıtılması Müslümanların tepkisini çekti. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Kuveyt, bu hareketi kınadı.Fas ve Katar'da ise Fransız ürünleri boykot ediliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Fransa'da bir öğretmen, öğrencilere Fransız dergisi Charlie Hebdo'da 2015 yılında yayımlanan Hazreti Muhammed'e ve İslam'a hakaret içeren karikatürleri gösterdi.

Öğretmenin öldürülmesi üzerine, bu kez bazı yerel idareler resmi binalara bu karikatürleri yansıttı. Fransız hükümetinin bu saygısızca davranışına İslam dünyasından tepkiler yağıyor.

"MÜSLÜMANLARIN DUYGULARINA YAPILAN SİSTEMATİK SALDIRIYI KINIYORUZ"
TRT Haber'de yer alan habere göre İslam İşbirliği Teşkilatı Fransa'nın bu tavrını kınadı. Yapılan açıklamada "Hazreti Muhammed'in şahsının temsil ettiği dini sembollere hakaret ederek Müslümanların duygularına yapılan sürekli sistematik saldırıyı kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, özgürlük adı altında hiçbir dinin sembolüne hakaret edilmesinin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

 

FRANSIZ ÜRÜNLERİ RAFLARDAN KALDIRILIYOR
Kuveyt Dışişleri Bakanlığı kin, nefret ve şiddeti doğuracak siyasi söylemlerin vahim sonuçlara yol açabileceği uyarısı yaptı.

Fas'ta aktivistler, sosyal medyada profil fotoğraflarını değiştirdi, yerine "Muhammed Resulullah" yazısını koydu. Fransız mallarına boykot başlatarak, bütün Müslümanlara boykota katılma çağrısı yaptılar.

Katar'da da marketler, Fransız mallarını raflardan kaldırmaya başladı.

Fransız öğretmenin öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Macron ve birçok siyasetçi Müslümanları hedef gösteren açıklamalar yapmıştı.

Fransız polisi, ülke genelinde 50'den fazla cami ve derneğe baskın düzenlemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.