1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. İstanbul'da bombalı araç alarmı!
İstanbul'da bombalı araç alarmı!

İstanbul'da bombalı araç alarmı!

Bahçelievler'de şüpheli bir araç polisi alarma geçirdi. Son dakika habere göre, polisin kontrollü patlatma yaptığı minibüste yaklaşık 60 kilo patlayıcının ele geçirildiği öğrenildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK'nın İstanbul'da bombalı araçla saldırı yapacağını belirleyerek çalışma başlattı. Polis ekipleri 24 saat boyunca yaptığı fiziki ve teknik takibin ardından kapalı kasa bir minibüste yüklü miktarda patlayıcı madde olduğunu tespit etti.

 

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstihbarat ve TEM ekipleri bomba yüklü minibüsün Bahçelievler Şirinevler Mahallesi Mahmutbey 18. Sokakta park halinde olduğunu belirleyerek operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında terör örgütü PKK'dan kaydı bulunduğu öğrenilen 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Akşam saatlerinde polis ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu bir kişi daha gözaltına alındı. Olayla ilgili toplam gözaltı sayısı 2’ye yükseldi.

FÜNYE İLE PATLATILDI

Ekipler, minibüsün bulunduğu sokağa çıkan bütün yolları trafiğe kapattı. Olay yerine gelen ekipler, durumu Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Bomba İmha uzmanı ekipler özel kıyafetini giyerek minibüste bir süre inceleme yaptıktan sonra araçta fünye ile patlatmalar gerçekleştirdi.

Canlı bomba intihar saldırısından önce Facebook'ta bunu paylaşmış

Canlı bomba intihar saldırısından önce Facebook'ta bunu paylaşmış

İstanbul'da bombalı araç paniği! 4 DEAŞ'lı son anda yakalandı

İstanbul'da bombalı araç paniği! 4 DEAŞ'lı son anda yakalandı

YAKLAŞIK 60 KİLO PATLAYICI MADDE

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, fünye ile patlatılan kapalı kasa minibüsten bazı parçaları dışarı çıkartılarak ilk incelemelerini yaptı. İlk incelemeye göre kapalı kasa minibüste yaklaşık 60 kilo patlayıcı madde buldu.

 

PATALYICI ALÜMİNYUM TOZU VE RDX'TEN OLUŞUYOR

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2,5 saat süren incelemenin ardından şüpheli minibüsü çekiciyle olay yerinden kaldırdı. Kapalı kasa minibüste ele geçirilen patlayıcıların cinsinin alüminyum tozu ve RDX'ten oluştuğunun belirlendiği öğrenildi.

POLİS, BOMBALI ARACIN 'BAVER' KOD ADLI TERÖRİST ve İİT ZİRVESİNE YÖNELİK SALDIRI İDDİASI ARAŞTIRIYOR

Polis ekipleri; gözaltına aldığı şüphelinin, 19 Kasım'da düzenlediği operasyonda sansasyonel bir eylem için İstanbul'a geldiğini belirlediği terör örgütü PKK üyesi 'Baver' kod adlı Yunus Sanamalı ile irtibatlı olup olmadığını ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesine yönelik bir saldırı mı planlandığı konusunda çalışmalarını genişleterek, incelemelerini sürdürüyor.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.