1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kayak camiası karıştı!
Kayak camiası karıştı!

Kayak camiası karıştı!

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma ekiplerince inceleme yapılıyor. Federasyon yetkilileri üzerinde ’Aslı’ yazılı kayak takımlarını bir kamyonetle Palandöken’deki Kayak Federasyonuna ait

A+A-

Erzurum Güncel - Antrenman yaptığı sırada düşerek kar tahtasına çarpıp vefat eden milli sporcu Aslı Nemutlu'nun ölümüne ilişkin Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. 

Olay yerinde, savcılık ve jandarma ekipleri kar araçlarıyla Konaklı Kayak Merkezi'ndeki piste çıkartıldı. Burada yapılan incelemenin ardından savcılık ve jJandarma ekipleri, daha sonra milli kayakçının eşyalarını kayak merkezinin dinlenme tesislerindeki bölümünde inceledi. Kazanın meydana geldiği pist kenarında kar tahtasındaki (kar perdesi) odun kırıkları ve suni kar sistemi için kullanılan direğin elektrik kutusunun üzerinin brandayla sarılı olduğu gözlendi.

"DERİN üZüNTü DUYUYORUM"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih çintimar yaptığı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

MİLLİ SPORCUMUZ ASLI NEMUTLU'NUN FOTOĞRAFLARI

“Rahmetli olan kızımızın iniş yaparken kayağının çıkması sonucu dengesi kaybederek düşmesi, düştükten sonra da sürüklenerek aşağıya doğru gitmesi sonucu bir ölüm vakası olmuştur. Konaklı bölgesi jandarma bölgesidir. Jandarma kolluk kuvvetlerimiz orada gerekli soruşturmayı, gerekli ifadeleri, gerekli adli ve hukuki boyutta olacak bütün yazışma ve görüşmeleri gerçekleştirmiştir. Daha sonra bu konuların intikal edeceği noktalar olursa intikal ettirilir yoksa ailenin de görüşü alınarak gerekli işlemler yapılır. Şu an için herhangi bir soruşturma, herhangi bir kovuşturma bunlarla ilgili en azından bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey söz konusu değildir.”

İŞTE KAZANIN GERçEKLEŞTİĞİ YER / WEB TV

"KAR TAHTASI OLMAK ZORUNDA"

çintimar, bazı gazetelerde çıkan kar tahtası (kar perdesi) ile ilgili haberlere ilişkin, “Bu konuyla alakalı tabii ki bütün dağlarda kar perdesi var. Bizde de olmak zorunda ve var. Bunlar tamamen Universiade döneminde master planı çerçevesinde yapılan işler. Bunlarla ilgili de gerekli açıklamayı zannediyorum Kayak Federasyonumuz yapacaktır. Biz acılı aileye Allah'tan rahmet kayak ve bütün spor camiasına başsağlığı diliyoruz. üzücü bir olay. Olmaması temennimiz. İnşallah bundan sonra böyle bir kazayı yaşamayız” diye konuştu.

'DAĞ SAHİPSİZ DAHA çOK KAZA OLUR'

Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Konaklı Kayak merkezinde hazırlık yapan İstanbul özel Saint Joseph Lisesi öğrencisi milli kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu’nun antrenman yaparken ölümü, ’tahta kar perdesi’ tartışmasını başlattı. Cumhuriyet Savcılığı Konaklı’daki çeşitli iddiaları araştırırken, Kayak Federasyonu Başkanı özer Ayık, "İhmal var diye kimse bizi suçlayamaz" dedi. Kayak öğretmeni Metin Gez ise "Dağ sahipsiz, daha çok kaza olur" diye konuştu.

Geçen çarşamba günü İstanbul’dan arkadaşları ile Erzurum’a gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 13- 15 Ocak tarihleri arasında Konaklı’da yapılacak Alp Disiplini Birinci Etap Yarışı için Bayanlar Süper C Pistinde antrenmanlara başladı. Erzurum’da geçen kış mevsiminde yapılan Dünya üniversiteler Kış Oyunları’nda hizmete giren, Erzurum’un Palandöken’den sonra ikinci Kayak Merkezi olan Konaklı’da kayarken, ayağından kayağın çıkması sonucu, tipi ve savrulan karların pisti kapatmaması için kurulan ahşap kar perdelerine çarparak yaşamını yitiren Aslı Nemutlu’nun ölümü ihmal iddialarını da gündeme getirdi.

’çİTLER DüNYANIN HER YERİNDE VAR’

Tipide pistin kapanmasını önlemek için yapılan tahta perdelerinin kayak pistlerine 8 metre uzaklıkta olduğunu belirten Kayak Federasyonu yetkilileri, "Bu çitler branda ile kapatılırsa çıkan tipi bunları kırar. Dünyanın her yerinde bu çitlerden vardır. çitlerle pist arasındaki mesafe 8 metredir" dedi. Kayak Federasyon Başkanı özer Ayık ise konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Aslı kızımızın yaşamını yitirdiği pistlerde geçen yıl Dünya üniversiteler Kış Oyunları yapıldı. Bu dağı onlarca yerli ve yabancı uzman inceledi. O tahta bariyer kış oyunlarında da vardı. Acımız çok büyük. Şu an bunları konuşmak istemiyorum. Göz pınarlarımızdaki yaşlar kurumadı. Aslı’mızı ona yakışır bir şekilde toprağa verdikten sonra Erzurum’a gelip açıklama yapacağım. İhmal var diye kimse bizi suçlayamaz."

’DAĞ SAHİPSİZ, DAHA çOK KAZA OLUR’

Kayak Federasyonu eski yöneticilerinden olan ve Palandöken’de kayak öğretmenliği yapan Metin Gez ise, kar tutması ve tipinin pisti kapatmasını engellemek için yaptırılan tahta bariyerlerin önüne mutlaka plastik çubuklu ağların çekilmesi gerektiğini söyledi.

Palandöken ve Konaklı’da geçen kış mevsiminde yapılan 25’inci Dünya üniversiteler Kış Oyunlarında Uluslararası Kayak Federasyonunun (FIS) bu kuralı uyguladığına dikkati çeken Metin Gez, şöyle dedi:

"FIS uzmanları, Palandöken’deki tüm yarışlarda plastik çubuklu ağlar kurdu. Hatta bazı yarışlarda 2- 3 sıra ağ döşediler. Bunun anlamı, hızla ağlara çarpan yarışçı, birinci ağdan geçerse ya da ağı devirirse diğer ağlar engel olsun. Konaklı’daki kazaya çok üzüldüm. 17 yaşındaki bir genç kızımız hayatını kaybetti. Şimdi Konaklı’da özellikle tahta bariyerlerin mindersiz ve önünde ağ bulunmaması kazaya davetiye çıkarır. Mutlaka pistle bariyerler arasına ağlar çekilerek kayak yapanların güvenliği sağlanmalıdır. Palandöken ve Konaklı’da işi bilen ekip yok. "Dağlar sahipsiz, bu gidişle daha çok kaza olur, canlar yanar."

KAYAKLARI FEDERASYONA TESLİM EDİLDİ

Konaklı’da bu sabah saatlerinde kazanın meydana geldiği yerde inceleme yapan cumhuriyet savcısı, Jandarma Olay Yeri İnceleme ekibi, Aslı Nemutlu’ya ait kayak takımı ve kıyafetlerini tutanakla Kayak Federasyonu yetkililerine teslim etti.

Federasyon yetkilileri üzerinde ’Aslı’ yazılı kayak takımlarını bir kamyonetle Palandöken’deki Kayak Federasyonuna ait tesislere götürdü. Aslı Nemutlu’nun kayak takımlarının, daha sonra İstanbul’da oturan ailesine teslim edileceği belirtildi.

ASLI YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Erzurum'da antrenman yaparken vefat eden milli kayakçı Aslı Nemutlu, yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

Antrenman yaparken düşerek hayatını kaybeden ve gece yarısı uçakla İstanbul'a getirilen Nemutlu'nun cenazesi, öğleyin Karacaahmet Mezarlığı'ndaki Şakirin Camisi'nden kılınacak cenaze namazının ardından, yine Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedilecek.

Daha önce bugün yapılacağı belirtilen Nemutlu'nun cenaze töreninin, arkadaşlarının Erzurum'dan İstanbul'a gelip törene katılmak istemeleri sebebiyle yarına bırakıldığı öğrenildi.Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.