1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ı kızdıracak sözler
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ı kızdıracak sözler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ı kızdıracak sözler

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TV5 kanalındaki “Liderler Turu” programının canlı yayın konuğu olarak Hasan Basri Akdemir'in moderatörlüğünde Gazeteciler Mustafa Yılmaz, Mustafa Deniz ve Mehmet Ali Kayacı'nın sorularını yanıtladı.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TV5 kanalındaki “Liderler Turu” programının canlı yayın konuğu olarak Hasan Basri Akdemir'in moderatörlüğünde Gazeteciler Mustafa Yılmaz, Mustafa Deniz ve Mehmet Ali Kayacı'nın sorularını yanıtladı.

 

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Helikopter kazası sonucu şehit olan 11 asker için Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

 “Milletimizin başı sağolsun, kahraman ordumuzun başı sağolsun. Elim bir kaza. Keşke olmasaydı ama önümüzdeki süreç içerisinde biraz daha ayrıntı gelebilir. Ayrıntılar biraz daha gelince net bir tabloyu görmüş olacağız. Ama öyle anlaşılıyor ki, ilk gelen bilgilere göre, hava koşulları nedeniyle helikopterin arıza yapıp düştüğü ifade ediliyor. Her insanımız çok değerlidir.

Özellikle bölgede terörle mücadele eden, aynı zamanda bizim güvenliğimizi sağlayan, ülkemizin güvenliğini sağlayan ordumuzdan hiç kimsenin burnunun bile kanamasını istemeyiz. Dolayısıyla her kayıp acı bir kayıptır. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah benzer olaylar bir daha yaşanmaz. En büyük arzumuz da budur zaten.”

"SANA BU YETKİYİ KİM VERDİ?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP’ye yer yoktur” söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Samimi düşüncemi sorarsanız, Erdoğan’ı hiç muhatap almak istemem. Nedeni de şu, Erdoğan bugüne kadar neler söyledi ve neler oldu bakıldığı zaman? Erdoğan’ın bütün dünyası CHP’ye nasıl saldırırım, nasıl karalarım, efendim CHP’yi nasıl halkın gözünde küçük düşürürüm?

 Bütün amacı, bütün çabası bu. Ülkenin bu kadar sorunu var. Gerçekten, esnafın sorunu var. Çiftçinin sorunu var. Emeklinin sorunu var. İşsizlik sorunu var. Yani Allah aşkına bir ülkeyi yöneten insan, bu sorunlarla uğraşacağına neden CHP’yle uğraşır? Ben ne yaptım ? Erdoğanla ilgili sadece işsizlik var dedim. Hatırlattım. Tefecilere dünyanın parasını veriyorsunuz dedim hatırlattım. Çiftçinin durumu iyi değildir dedim hatırlattım.

Esnafın durumu iyi değildir dedim hatırlattım.  Yaptığım her hatırlatmanın sonrasında nasıl çözülmesi gerektiğini de anlattım. Yani aksini söylemesin diye. Esnafın bir bakanlığı kurulmalı dedim. Esnafın dükkanını kapatıyorsan kirasını vermen lazım dedim. Orada çalışan insanlar var bunlara bir gelir vermen lazım. Bir aylık vermen lazım. Evet pandemi var dükkan kapansın ama sosyal devletin bu insanlara yardım etmesi lazım.

Hatta şunu da söyledim. Yardımın başında gerekirse Merkez Bankası’nda para da basılsın dedim. Bunu da söyledim. Ama bakıldığı zaman verilen paranın verildiği yerler, esnaf memnun değil, çiftçi mumnun değil. Türkiye’nin geleceğinde olup olmayacağımıza bir kişi karar veremez. Buna karar veren halktır. Millettir yani. Şimdi sen milletin iradesini ipotek altına alıyosun, diyosun ki bu olmayacak. Sen kimsin olmayacak diyosun ? sana bu yetkiyi kim verdi?”

“BU RUH HALİ TÜRKİYE’Yİ FELAKETE SÜRÜKLER”

Parti kapatma gündemi hakkında düşünceleri sorulan Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

 "Demokrasinin olmadığı tek adam rejimlerinde, tek adam dediğimiz kişi, eleştirilere tahammül edemez. Eleştiren kişi ve kurumları tamamen sahneden silmek ister. Bu dikta yönetimlerinin bütün dünyada karşılaştığımız bir gerçeğidir.

Dolayısıyla Türkiye’de de böyle bir gerçeğimiz var zaten. Tahammül edemiyor. Kapatılmasını istiyor. Bu ruh hali Türkiye’yi felakete sürükler. En basit eleştiriye bile tahammülü olmayan kişinin devleti sağlıklı bir şekilde yönetme şansı yoktur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.