1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kontrol altına alınamayan virüs hakkında kritik açıklama
Kontrol altına alınamayan virüs hakkında kritik açıklama

Kontrol altına alınamayan virüs hakkında kritik açıklama

İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon dünyayı tedirgin ediyor! Kontrol altına alınamayan virüs hakkında kritik açıklama

A+A-

Erzurum Güncel- Son dakika haberine göre corona mutasyonu için büyük uyarı yapıldı. İngiltere'de karantina uygulamasına gidilirken Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılan 'Mutasyon kontrolden çıktı' açıklamasından sonra salgınla mücadele eden dünya yeniden alarma geçti. Bir yanda Covid-19'a karşı aşı çalışmaları devam ederken bir yandan da B117 mutasyonuyla ilgili son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Öte yandan Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler İngiltere'den gelen uçuşları durdurma kararı aldı.

 

Son dakika haberine göre Türkiye, Fransa, Almanya, Belçika, İtalya ve İsrail gibi ülkeler İngiltere uçuşlarını durdurma kararı aldı. B117 corona virüs mutasyonunun yayılması engellenemiyor! Endişe verici gelişmeleri İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, açıkladı. Corona virüsün yeni mutasyonunun çok hızlı bulaştığının altını çizen Hancock, virüsün kontolden çıktığını ifade etti. Çin'de ortaya çıkan corona virüs vaka sayısı dünya genelinde 76 milyonu aşarken toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı da 1 milyon 690 bini geride bıraktı.

SON DAKİKA HABERİ: TÜRKİYE'DEN KRİTİK KARAR! İNGİLTERE VE O ÜLKELERDEKİ UÇUŞLAR DURDURULDU...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın mutasyon geçirmiş Kovid-19'un önceki virüse göre yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu açıklaması, ardından Sağlık Bakanı Matt Hancock'ın "Virüs kontrolden çıktı" sözleri, salgınla mücadele eden Avrupa'yı bir kez daha alarma geçirdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi de yeni tür koronavirüsün şu ana kadar, İngiltere dışında Danimarka, Hollanda ve Avustralya'da görüldüğünü bildirdi. Londra ve çevresinde kısıtlamaların daha sıkıştırılmasını içeren dördüncü aşama önlemleri uygulanmaya başlanırken, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerden art arda açıklamalar geldi:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır" dedi. Karar açıklandığı havada olan uçaklarla gelen yolculara test yapılacağını ve karantina kuralları uygulanacağını vurgulayan Koca, "Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir" ifadesini kullandı.

 

Öte yandan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir" ifadesini kullandı.

 

Fransa Başbakanı Jean Castex, İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını durdurduklarını bildirdi.

Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Avusturya ve Kuveyt de İngiltere'ye uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

İsrail; İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika'dan gelecek yabancıları ülkeye almayacağını bildirdi.

Dünya genelinde ise vakalar 76 milyon'u aştı. 1 milyon 691 bin 942 kişi hayatını kaybetti. Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.