1. HABERLER

  2. EGE

  3. Manzara yine değişmedi!
Manzara yine değişmedi!

Manzara yine değişmedi!

Bu bir Kurban Bayramı klasiği! VİDEO/GALERİ Manzara yine değişmedi! İşte Erzurum ve Türkiye'Den manzaralar...

A+A-

Erzurum Güncel-

Erzurum'da kurban edilmek istenilen boğa sahibinin elinden kaçtıktan sonra adeta terör estirdi. Yaklaşık 2 saat kaçarak cadde trafiğini birbirine katan boğa kendini yakalamak isteyenleri boynuz darbeleriyle yaraladı. Boğanın saldırdığı 3 kişi adeta ölümden döndü. Hırçın boğa belediye ekipleri tarafından defalarca tüfekle uyuşturucu iğneyle vurulduktan sonra etkisiz hale getirilebildi.

 Video için tıklayınız...

Erzurum'un Palandöken ilçesinde boğa dehşeti yaşandı. Sabah kesim için boş alana götürülen boğa sahibinin elinden kaçtı. Kafasına çuval geçirilmiş haldeki boğa uzun süre vatandaşları peşinden koşturdu. Cadde trafiğini birbirine katan boğa daha sonra boş bir araziye yöneldi. Burada önüne çıkanlara saldırı yaralayan boğa, önce halat atılarak yakalanmak istendi. Bütün yöntemlerin başarısız çıkması üzerine boğanın yakalanması için belediye ekiplerinden yardım istendi. Bir süre sonra gelen uzman ekip boğaya defalarca tüfekle uyuşturucu iğne attı. İğnelere rağmen ayakta duran boğa koşarak ana caddeye girdi. Burada yeniden trafiği birbirine katan boğa Aziziye Hastanesi önünde düşerek yere yığıldı.

Boğa cadde üzerinde hemen kesilerek kurban edildi.

 TüRKİYE'DEN KURBAN BAYRAMI MANZARALARI!

KAçTILAR AMA KURTULAMADILAR!

Gaziantep'te sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana kalabalığın arasına dalınca korku dolu dakikalar yaşandı.

 Kurban Bayramı nedeniyle kentin bir çok bölgesinde yapılan kurban kesimlerinde ilginç görüntüler yaşandı. Belediyeler tarafından belirlenen yerlerde sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar kurbanlıklarını kesti. özgürlük mahallesinde bulunan uzay çatılı Pazar yerinde sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana korku dolu dakikalara neden oldu. Kurban kesim alanında kalabalığın arasına dalan dana herkese korku dolu dakikalar yaşattı. çevresini saran vatandaşlardan da ürken dana bir türlü sakinleştirilemedi. İple etkisiz hale getirilmek istenen dana bir türlü durdurulamadı. Kuyruğundan yakalanan dana iki kişiyi peşinde sürükledikten sonra güçlükle yere yatırıldı. Sahibine zor anlar yaşatan kurban yakalandığı yerde kesildi.

Kesim yerlerinden memnun olan vatandaşlar, "Burada kurbanımızı kesmek için bütün hazırlıklar yapılmış. Bu konuda emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca az önce kaçan danayı kısa sürede yakaladık Eğer açık bir alanda olsaydık sanırım uzun bir maraton yapacaktık" dedi.

üZERİNE DANA DüŞEN VATANDAŞIN AYAĞI KIRILDI

İSLAHİYE

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde sahibinin elinden kaçak bir dana Zabıta ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sakinleştirici iğne ile yakalandı. Kovalama sırasında zabıta ekiplerini kovalayan dana herkese zor anlar yaşattı.

İslahiye Yeni Mahallede Turan Şahin'e ait kurbanlık dana çevreye korkulun anlar yaşattı.

İpini kopararak kaçan dana herkese zor anlar yaşattı. Dananın yakalanması için polis, zabıta ve vatandaşlar seferber oldu. Traktör ve araçlarla kovalanan dana uyuşturucu iğneyle bayıltılmaya çalışıldı. Bu sırada traktörün yanında bulunan bir zabıta memuru ve iki vatandaş dananın saldırısından son anda kurtuldu. Uzun uğraşlar sonucu 5 iğne vurulan dana mısır tarlasında baygın düştü. Bayılan dana sahibi tarafından hemen olay yerinde kesildi.

ANKARA

Ankara'da da kesileceği sırada sahiplerinin elinden kaçan boğalar, belediye ekiplerine zor anlar yaşattı.

Keçiören'de Mehmet Ali Kaya'ya ait boğa, Ufuktepe Kanuni Mahallesi'nde ipini koparıp sahibinin elinden kurtuldu. İpi tutmak isteyen sahibini bir süre sürükleyen boğa, önüne çıkan bir kadına vurdu.

Yaralanan kadın, ambulansla hastaneye kaldırılırken aralarında çocukların da olduğu onlarca kişinin kovaladığı boğa, yaklaşık 10 kilometre koşup Balkan Sokak'a geldi.

Vatandaşların tüm çabasına rağmen yakalayamadığı boğa, Osmangazi Mahallesi Bölük Caddesi'ndeki bir binanın önünde Keçiören Belediyesi ekiplerince sıkıştırıldı.

Ekiplerin 2 uyuşturucu iğne ile vurduğu boğa, buna rağmen bir süre daha kaçtıktan sonra Bademlik Baruthane Sokak'da yakalandı.

Belediye ekipleri, yere yatırılan boğayı burada kesti.

Keçiören 1162. Sokak'ta ise sahiplerinin yanaşamadığı boğa ekiplerin müdahalesi sırasında ipini koparıp kaçtı.

Belediye ekipleri Elmalı Sokak'ta sıkıştırdıkları boğayı bir iple elektrik direğine bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra kurban etmeyi başardı.

GöRüLMEMİŞ İŞKENCE

İstanbul'daki bir kurban satış noktasındaki kesim görevlileri, yere yatıramadıkları boğanın boğazını ayaktayken kesti.

Bayramın ilk günü nedeniyle yoğunluğun yaşandığı kurban pazarlarında, zaman zaman tartışılacak görüntüler ortaya çıktı. Bir kurban satış noktasında kesime götürülen boğa, görevliler tarafından zapt edilemedi. Hayvanı yere yatıramayan görevlilerin bir kısmı boğayı kuyruğundan çekerken, kesim görevlisi ise elindeki bıçakla ayaktaki hayvanın boğazını kesti. Can çekişen hayvanın boğazını defalarca kesen görevliye, vatandaşlar tepki gösterdi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kesime götürülürken sahibinin elinden kaçan boğayı yakalayamayan sahipleri, jandarmadan yardım istedi.

Abdalağa Mahallesi'nde Osman ve Şevket Kılıç kardeşler, öğle saatlerinde Hayvan Pazarından aldıkları kurbanlık boğayı kesime götürürken ellerinden kaçırdı.

Şanlıurfa karayoluna çıkarak kaçan boğayı araçlarıyla takip eden sahipleri ve belediye ekipleri, kurbanlık hayvanı ilçe merkezine 10 kilometre mesafedeki Karasu köyünde yakalayabildi. İple bağlanarak etkisiz hale getirildiği sırada yeniden ipini koparan ve çevredekilere saldıran boğa, kayalıklara doğru kaçarak izini kaybettirdi.

Uzun uğraşlara rağmen kurbanlık boğayı yakalamayan sahipleri, Karasu Jandarma Karakolunu arayarak yardım istedi.

çevrede bir süre arama yapan ekipler, kurbanlık boğanın izine rastlayamadı.

SİVAS

Sivas'ta kesime görülürken kaçan kurbanlıklar, sahipleri ile polis ve belediye ekiplerine zor anlar yaşattı.

Yenidoğan Mahallesi'nde kesileceği sırada bağlı olduğu ipi kopararak sahiplerinin elinden kaçan bir boğa, Yenidoğan ve Fatih mahallelerinde vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. Uzun süren kovalamacalara rağmen boğayı yakalayamayan sahipleri durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye polis, zabıta ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Tüm çabalara rağmen sakinleşmeyen boğanın etkisiz hale getirilmesi için Sivas Belediyesi Hayvan Barınağı görevlilerinden yardım istendi. Bölgeye gelen görevliler, uyuşturucu iğne kullanılan silahla boğayı etkisiz hale getirmeye çalıştı. Vücuduna 3 uyuşturucu iğne saplanan boğa, buna rağmen kıstırıldığı yerden kaçmayı başardı.

Mahalle aralarından geçerken özellikle çocuklara ve evlerinin önünde kurban kesen vatandaşlara korkulu anlar yaşatan boğa, daha sonra Pünzürük Deresi'ne doğru kaçtı. Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nın tel örgülerinin etrafından dolaşan boğa, uyuşturucu iğnelerin etkisiyle iyice halsiz düşünce bölgedeki bir ahırın önünde vatandaşlarca yakalandı. Vatandaşlar ile itfaiye ve zabıta görevlilerince kaçmaması için bir telefon direğine iple bağlanan 7 hisselik boğa, sahiplerinin evinden kilometrelerce uzaklıkta kesildi.

Boğanın sahiplerinden Kemal Zafer, ''Sabah saatlerinde dükkandaydı, dükkandan çıkardık ve kalın urganla traktöre bağladık. Dışarı çıkarıp da traktöre bağladığımızda zapdedemedik. İpi kopardı, oradan kaçtı. Biz de peşine düştük, demek ki nasibimizde kurbanımızı burada kesmek varmış. Allah burada nasip etti, biz de burada kestik'' diye konuştu.

Boğayı 2-2,5 saattir kovaladıklarını aktaran Zafer, ''İnsanları kovaladı, hatta beni de ortadan ikiye biçecekti, önünden kendimi zor kurtardım'' dedi. Zafer, boğanın herhangi bir vatandaşa zarar vermeden yakalanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kentte vatandaşların bazıları belediyenin belirlediği kesim alanlarında kurbanlarını keserken, kimi vatandaşlar ise mezbahanelerde, evlerinin bahçesinde, garajlarda, sokak aralarında veya boş alanlarda kesmeyi tercih etti. Mevlana Mahallesi'ndeki kesim alanında ise büyük yoğunluk yaşandı.

Kamyondan indirilirken ürken bir kurbanlık, kesim alanını adeta birbirine kattı. Kendisini tutmaya çalışan 2 kişiye çarparak yere düşüren kurbanlık, güçlükle yakalandı. Yakalanırken bir otomobile de küçük çapta zarar veren kurbanlık, vatandaşların yardımıyla sahipleri tarafından kesildi.

ACEMİ KASAPLAR HASTANELERİ DOLDURDU!

ERZURUM

Erzurum'da Kurban Bayramı'nda kurban keserken yaralanan acemi kasaplar hastanelik oldu.

Kurban Bayramının 1. gününde, Erzurum'da yine acemi kasaplar iş başındaydı. Erzurum'un çeşitli ilçe, belde ve köylerinde aldıkları kurbanları kendi kesmeye çalışan veya kasaplara yardımcı olan vatandaşlar kesici aletlerle yaralandı. Palandöken ilçesinde aldığı kurbanı kesmeye çalışan Selim Kara, kurbanın ters hareket yapmasıyla birlikte bıçağı eline değdirdi.

Kara, Palandöken Devlet Hastanesi'ne gelerek kesilen elini diktirdi. Erzurum'da, bayram namazının ardından Palandöken Devlet Hastanesi ve Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine, şu ana kadar 52 acemi kasap müracaat ederek tedavilerini yaptırdı.
öte yandan hastane acillerindeki pansuman odalarının acemi kasaplarla dolması üzerine başka nedenlerle pansuman için gelen bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Acemi kasaplar nedeniyle kendilerine sıra gelmediğini belirten bazı vatandaşlar, "Bugün acemiler iş başında. El, ayak kesikleriyle uğraşıyorlar. Görevli personeller bizimle ilgilenemiyor, bize sıra gelmiyor" dediler.

GAZİANTEP

Gaziantep'te ise Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurbanlarını kesmeye çalışan bir çok vatandaş kendilerini yaralayınca hastanelik oldular.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kurbanların kesilmeye başlandığı Gaziantep'te acemi kasaplar soluğu hastanede aldı. Kurban keserken elinde, kolundan ve bacağından yaralanan çok sayıda bayan ve erkek kasaplar yakınları tarafından apar topar hastaneye getirildi. Hastane önünde kameraları gören acemi kasaplar espri yapmaktan da geri kalmadı. Hallerine gülen kasaplar acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne getirilen ve bacağından ağır yaralanan bir kasap ise ameliyata alındığı öğrenildi.

İSTANBUL

İstanbul'da da kurban kesimi sırasında yanlışlıkla kendini yaralayan acemi kasaplar, tedavi için hastanelere koştu.  Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi de, sabah saatlerinden itibaren acemi kasaplarla doldu. özellikle büyükbaş hayvanların kesimi sırasında zorlanan ve yanlışlıkla kendini yaralayan kasaplar, tedavi için hastaneye geldi. 53 yaşındaki Nurettin Yıldız da, kesim sırasında elinden yaralandı. Yıldız, "35 yıldır bu işi yapıyorum. Ara sıra böyle kesikler olabilir" dedi.
Hastaneye başvuran diğer kasaplar da, gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra evlerine geri gönderildi.

KİLİS

Kilis'in Musabeyli ilçesinde de kesilmek için ahırdan çıkarılan Dananın kaçması sonucu yakalamak danayı isteyen 17 yaşındaki genç dananın vurması sonucu ağır yaralanırken, kurban keserken veya et doğrarken 20 kişi ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Musabeyli ilçesine bağlı Güneğer Köyünde Mücahit Polat'ın kesmek için danayı ahırdan çıkardı. Bu esnada dananın kaçtığını gören İ.P. (İbrahim Polat) (17), danayı yakalamak istedi. Köyün Mezarlığına doğru kaçak dananın peşine düşen İ.P'ye dananın boynuzları ile vurması sonucu yere düşerken başını mezarlığın istinat duvarına çarparak ağır yaralandı. Ambulans ile Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İ.P. burada yapılan ilk müdahalenin ardından Yoğun Bakım ünitesi'nde tedavi altına alındı. İ.P'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
öte yandan Kilis'te, kurban keserken veya et doğrarken 20 kişi ellerinin çeşitli yerlerinden yaralandı. Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 20 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

ADANA

Adana'da kurban kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan onlarca kişi hastanelerin yolunu tuttu.

Kurban Bayramı nedeniyle alınan kurbanlıkları kesmeye çalışan deneyimsiz kişiler, kurbanlıkları kesmeye çalışırken kendilerini yaraladı. Keskin bıçaklar ve satırlarla yaralanan kişiler hemen hastanelere yetiştirildi. Acemi kasaplardan bazıları koyun kesmeye çalışırken, bazıları da kesilen koyunun derisini yüzmeye çalışırken yaralandı.
Bacağından ve kolundan yaralananlar hastanelerdeki tedavilerinin ardından evlerin yolunu tuttu.

Sabahın erken saatlerinde başlayan kurban kesimlerinde şu ana kadar kent merkezindeki kamu ve özel hastanelere 50'ye yakın yaralı gitti.

üZERİNE DANA DEVRİLDİ

Eskişehir'de kurbanlık danayı yere yatırmaya çalışan bir vatandaş, dananın üzerine devrilmesi sonucu ayağını kırdı.

Eskişehir'in Alpu ilçesinde Bayram namazından sonra kurban olarak aldığı danayı yere yatırmaya çalışan Selamin Aşçı (52), 150 kiloluk dananın altında kaldı. Aşçı, dananın altından çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Olay yerine gelen Alpu ilçesine bağlı 112 Acil ekipleri, Aşçı'yı Eskişehir Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Aşçı, hastanede tedavi altına alındı.

Diğer yandan sabahın erken saatlerinden itibaren acemi kasaplar hastaneye gelmeye başladı. Kesim sırasında yanlışlıkla çok sayıda kaza yaşandı. Ellerini, ayaklarını kesen vatandaşlar Eskişehir Devlet Hastanesine gelerek tedavi ettirdiler.

BOŞ ARAZİLER DOLDU

İstanbul'daki bazı boş araziler, yetkililerin tüm uyarılarına rağmen vatandaşlar tarafından adeta kurban kesim alanına çevrildi. İstanbul'da çok sayıda vatandaş, günler öncesinden yapılan uyarılar ve belirlenen 852 liralık cezaya rağmen kurbanlıklarını, belirlenen noktaların dışında kesti. özellikle boş arazileri tercih eden vatandaşlar, kesimlerini bu noktalarda gerçekleştirdi.

İZMİR

İzmir'de Kurban Bayramı'nın ilk gününde, İl Kurban Komisyonu tarafından belirlenen kesim yerlerinde özellikle sabah saatlerinde yoğunluk yaşandı. Uyarılara rağmen sokakta kesim yapanlara para cezası kesildi.

Bayram namazı sonrası ilçelerdeki kesim merkezlerindeki çadırlarda kesim işlemi başladı. Bayramın ilk gününde yığılma olmasını önlemek amacıyla kesim fiyatı ilk gün için küçükbaşta 45, büyükbaşta 165 lira olarak uygulandı. Kesim fiyatının, bayramın diğer günlerinde küçükbaşta 35, büyükbaşta 140 lira olacağı ifade edildi.

üçkuyular'da oluşturulan kesim yerinde kurulan çadırlarda hijyen koşullarının yeterli olmamasından şikayet eden bazı vatandaşlar, parçalama işleminde makine kullanılmaması, işlemin tamamen el gücüyle yapılmasının da işlemi yavaşlattığını öne sürdü.

Yoğun nüfusa sahip bölgelerdeki kesim noktalarına gelen çok sayıda vatandaşın, kalabalıktan etkilenmemek ve kesim ücreti vermemek için kurbanlarını, kendileri kesmeyi tercih ettikleri gözlendi.

Bayram öncesi alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen kesim noktaları dışında, sokaklarda kurban kesenlerin olduğu da gözlendi. İlçe belediyelerine bağlı zabıta ekipleri, şikayet ve denetim yoluyla saptadıkları bu kesimler nedeniyle vatandaşlara 70'er lira para cezası kesti.

Türk Hava Kurumu yetkilileri de kesim yerlerinde kurduğu ekiplerle kurban derisi topladı.

Bayramın ilk gününde kurbanlık satışlarında da hareketlilik devam etti. Bayram öncesi 600 liradan başlayan küçükbaş hayvan fiyatları 500 liraya inerken, büyükbaş hayvanların ise 2 bin liradan bin 800 lira seviyesine düştüğü gözlendi.

AJANSLAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.