1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Mayıs ayında kar ve tipi sürprizi
Mayıs ayında kar ve tipi sürprizi

Mayıs ayında kar ve tipi sürprizi

Erzincan’da 3300 rakımlı Munzur Dağı yaylalarına koyun sürülerini çıkaran vatandaşlar, mayıs ayının sonlarına doğru kar yağışına yakalandılar. Mayısın son günlerinde Erzurum'da kar, Kars'ta dolu etkili oldu

A+A-

Erzurum Güncel- Hayvancılıkla uğraşan köylüler koyun sürüsüyle şiddetli kar yağışı ve tipiye yakalandı. Sibirya'yı aratmayan görüntülerin yaşandığı Munzur'da hayvan yetiştiricileri zor anlar yaşadı.
Binlerce koyun kar yağışı ve tipi altında yol bulup ilerlemeye çalıştı. Munzur'da yansıyan görüntüler ise tipi ve fırtınanın şiddetini gözler önüne serdi


Öte yandan Erzincan Milletvekili Burhan Çakır'da bir açıklama yaparak, “Erzincan ekonomisine çok büyük katkı sağlayan, ülkemizde marka değeri olan tulum peyniri üreticilerine bu zor şartlar altında yaylalarda, soğukta, karda, kışta çocukları ile birlikte mücadele vererek üretimde bulunan Şavak Aşiretinin, devlet ve millet olarak yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Geçmiş olsun.” dedi.

ERZURUM'DA KAR

Erzurum'da mayısın son günlerinde kar, Kars'ta ise dolu etkili oldu. 

Erzurum il merkezinin yüksek kesimindeki Palandöken Dağı ile Oltu ilçesinde kar yağdı. Palandöken Dağı'nın bir bölümü ve Oltu'nun yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sağanağın ardından başlayan dolu, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezi ve 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi beyaza büründü. 

Dolu nedeniyle, bazı vatandaşların küçük bostanları zarar gördü.

Bazı vatandaşlar da battaniye örterek araçlarını doludan korumaya çalıştı. İlçe sakinleri, evlerinin önünde biriken dolu yığınlarını temizledi.

İlçedeki meralarda doluya hazırlıksız yakalanan çobanlar, sürüleriyle zor anlar yaşadı. 

Vatandaşlardan Özgün Umut, yağmurun bir anda yerini doluya bıraktığını belirterek, "Dolu her tarafı beyaza bürüdü, çiçeklerimiz hep dolunun altında kaldı." dedi.

Bölgede sağanak ve dolu etkisini sürdürüyor.

 

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.