1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Mezuniyet törenine yetişen haberci Mehmet Yılmaz!
Mezuniyet törenine yetişen haberci Mehmet Yılmaz!

Mezuniyet törenine yetişen haberci Mehmet Yılmaz!

Böyle olur gazetecinin mezuniyeti. İHA Erzurum Muhabiri Mehmet Yılmaz, önce habere gidip biber gazına maruz kaldı ardından da mezuniyet törenine yetişti.

A+A-
Erzurum Güncel- 
Mezuniyet törenine yetişen haberci Mehmet Yılmaz! iha muhabiri mezuniyet,mehmet yılmaz

İHA Erzurum Muhabiri Mehmet Yılmaz, Atatürk üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezuniyet diplomasını İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez'den alarak mezun oldu.
4 Haziran tarihinde Erzurum’da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla İstasyon Meydanı’nda HDP mitingi düzenlendi. Miting öncesi polis ekipleri olası çıkabilecek olaylara karşı miting alanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. HDP’nin İstasyon Meydan’ında miting yapmasına tepki gösteren ve miting alanına girmeye çalışan grup ile polis arasında büyük çaplı olaylar yaşandı.

MEZUNİYET TöRENİNE YETİŞEN HABERCİ
Haberciliğin kaderi olarak basın çalışanları da çıkan olayları sabah saat 10.00’dan itibaren kamuoyuna yansıtmak için takip etmeye başladı. Miting öncesinde çıkan olayları haber yapmak için İHA Erzurum Haber Müdürü Ahmet Akbuğa ile İHA muhabirleri Mehmet Yılmaz ve Doğa Alca koşuşturmaya başladı. HDP’ye miting yaptırmayacaklarını söyleyen ve miting alanına girmeye çalışan gruba polis ekipleri, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan arbede esnasında basın temsilcileri, vatandaşlar, esnaf ve güvenlik güçleri yoğun biber gazına maruz kaldı. Saat 10.00’da başlayan olaylar 14.00’a kadar devam etti.
Yaşanan arbede esnasında Atatürk üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi ve İHA muhabiri Mehmet Yılmaz’ın arkadaşları mezuniyet törenine gelip Yılmaz’ın belgesini almasını gerektiğini söyledi. Miting alanından ve oradaki müdahaleler arasından çıkan İHA muhabiri Mehmet Yılmaz, Nenehatun Kültür Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine katıldı. Yılmaz, mezuniyet töreninde diplomasını İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’den aldı.

Yaşanan koşuşturmaca sonrasında haberciliğin etiği ve kaderleri gereği mezuniyet törenine yetiştiğini belirten Mehmet Yılmaz sözlerine şöyle devam etti. ”Miting öncesinde olayları takip ederken habere kendimi kaptırıp mezuniyetimin olduğunu unuttum. Mezuniyet saatinin yaklaşması üzerine telefonum çaldı ve arkadaşlarım mezuniyete gelip diplomamı almamı söyledi. Bende apar topar miting alanından çıkıp kısa bir hazırlık sürecinden sonra mezuniyet törenine katıldım ve diplomamı aldım. Mezuniyet törenine aceleyle geldim ama güzel bir sürpriz ile karşılaştım. Fakülte Dekanımız Uğur Yavuz ve çok değerli hocam Jale Alcan, mezuniyet törenine ailemin katılamayacağını öğrenmesi üzerine bana büyük bir jest yaparak mezuniyet belgemi Bölge Müdürüm Ayhan Türkez’in vermesini sağlamış. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”

BİR GAZETECİNİN SESSİZ çIĞLIĞI BELGESELİ
Gazeteciliğin zor meslek olduğunu belirten ve gazetecinin kendisinin haberin öznesi olduğunda ancak haber olacağını ve yer alır gazetelerde veya televizyonlarda habercinin kaderidir bu gibi cümleler söylendiğini ifade eden Yılmaz, kendisinin de Van depreminde bu sefer haberleriyle değil de haberin bizzat öznesi olarak televizyonlarda ve gazetelerde yer alan basın şehidi Sebahattin Yılmaz’ın hayatını anlatan bir belgesel çektiğini söyledi. Yılmaz, ”Gazetecilik mesleğinin kaderidir kaza geçirirse, cezaevine girerse, ölürse veya gazetecinin başına kötü bir şey geldiğinde; haberin öznesi olduğunda haber olur. Ancak böyle yer alır gazetelerde veya televizyonlarda habercinin kaderidir bu. Merhemi olmayan kel’dir bir nevi, gazeteci. Ya da ‘Söküğünü dikemeyen terzi’...’Ailesini hastaneye yetiştiremeyen baba’ ‘ Mezuniyet törenine bile son dakikada yetişen haberci’ gazetecidir Mehmet Yılmaz gibi onlarca basın mensubu. Gazetecilik, zor meslek. Gecesi, gündüzü yok. İş güvenliği yok, parası az. üstelik giderek bütün dünyada daha tehlikeli bir meslek haline geliyor. Van Depreminde meydana gelen olayları takip etmek üzere mesleğini yaparken görevi başında en kaz altında kalarak hayatını kaybeden basın şehidi Sebahattin Yılmaz’ın anısına bir belgesel çektik. Yönetmenliğini ve yapımcılığını Jale Alcan’ın yaptığı belgeselde Sebahattin Yılmaz’ın gazetecilik kaderini anlatmaya çalıştık. Sayın hocamızın büyük destekleri sayesinde yoğun katılımın gerçekleştiği 10 Ocak 2014 çalışan Gazeteciler gününde belgeselimizin galasını yaptık. Ondan sonra belgeselimiz Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan yarışmada ödüle layık görüldü. Gece katılıp ödülü almaya gittiğimde büyük bir sürprizle karşılaştım. Atatürk üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, bu belgesel karşılığında Sebahattin Yılmaz’ın isminin iletişim fakültesinde bir derslikte yaşatılacağını söyledi. Bu konuda başta Jale Alcan hocama, bölge müdürüm Ayhan Türkez’e ve duayen gazeteci saygı değer büyüğüm Cem Bakırcı’ya teşekkür ederim.” dedi. 


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.