1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Mor Beyin' kumpasını 'çapraz sorgu' bitirdi
'Mor Beyin' kumpasını 'çapraz sorgu' bitirdi

'Mor Beyin' kumpasını 'çapraz sorgu' bitirdi

Bylock'ta örgüt kullanıcılarını gölgelemek için kumpas kuran FETÖ'nün, karanlık planını MİT ve BTK'nın çarpraz tetkik yöntemiyle çökerttiği öğrenildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bylock'ta örgüt kullanıcılarını gölgelemek için kumpas kuran FETÖ'nün, karanlık planını MİT ve BTK'nın çarpraz tetkik yöntemiyle çökerttiği öğrenildi. Soruşturmayı ve aşamalarını KARAR'ın manşetten duyurduğu “at izi” kumpası, 11 bin 480 masum insanın 120 bin kişilik Bylock listesinden çıkartılmasıyla tamamlandı. Yein bir çalışma ise yok.

HİLAL ÖZTÜRK/ÖZEL HABER

FETÖ'nün kurduğu Mor Beyin adlı şirketin 8 android uygulamayla 11 bin 480 insanı Bylock tuzağına çektiğinin ortaya çıkarılması sonrası, mağdur sayının daha da artacağına ilişkin iddialar doğrulanmadı. Karar'ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre Bylock'la ilgili çalışmalar tamamlandı. Ankara Başsavcılığı'na gelen ihbarların incelenmesi sonucu Mor Beyin kumpası titiz çalışmalar sonucu açığa çıkarıldı. Bylock kullanıcılarının bulunduğu 120 bin kişilik listeden Mor Beyin mağdurları çıkarıldı. Ancak yeni bir çalışma daha yapıldığı, binlerce kişinin daha listelerden çıkacağına ilişkin bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

MİT VE BTK VERİLERİNE ÇARPRAZ TETKİK

FETÖ'nün gizli haberleşme sistemi olduğunun anlaşılması ve serverine ulaşılması sonrası Bylock'u tüm aşamalarıyla çözen MİT'in özel ekibi, Mor Beyin kumpasında BTK ile birlikte çalıştı. Bylock listelerinde çarpraz tetkik yapıldı. MİT ve BTK listeleri ayrı ayrı inceledi, sonuçlar karşılaştırıldı. Çarpraz tetkik yöntemiyle MİT ve BTK'nın ekipleri listelerdeki masum insanları tek tek ortaya çıkardı. İstemleri dışında telefonlarına Bylock izi bırakılan çok sayıda insanla ilgili rapor hazırlandı. FETÖ'nün örgüt üyeliğindeki en önemli delili karartmak, itibarsızklaştırmak amacıyla kurduğu Mor Beyin tuzağı böylece başarısız oldu. Örgütün bu uygulamaları üst seviyedeki örgüt üyelerine de kullandırarak imamlarını korumayı hedeflediği de ortaya çıkarılmıştı.

Örgüte propoganda fırsatı verilmemesi için gizlilikle yürütülen çalışmalarda en önemli kriter Bylock'ta kalma süreleri yani saniyelerdi. Mor Beyin üzerinden ulaşılan farklı uygulamaları kullanan kişilerin, Bylock'taki bağlantı süresi ile örgüt üyelerinin kullanım süreleri arasında önemli bir fark olduğu da belirlendi. Bu aşamadan sonra yeni bir çalışma olmadığını belirten kaynaklar, Bylock üzerindeki incelemelerin nihayetlendiğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.