1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Odatv iddianamesi kabul edildi!...
Odatv iddianamesi kabul edildi!...

Odatv iddianamesi kabul edildi!...

İddianamede şikayetçi olarak sadece gazeteci yazar Nazlı Ilıcak yer aldı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu 12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame oy birliğiyle kabul edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da aralarında olduğu 12’si tutuklu 14 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede "silahlı terör örgütüne yardım etmek" le suçlanan Şener ve Şık’ın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 134 sayfalık iddianame Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından onaylanmasının ardından iddianame, yeni açılan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianameyi inceleyen mahkeme, iddianameyi oy birliğiyle kabul etti. Duruşma tarihi ise Pazartesi günü belli olacak.

BİR NUMARALI SANIK YALçIN KüçüK

İddianamede, bir numaralı sanık olarak Yalçın Küçük yer alıyor. Sanıklar Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müesser Uğur, Coşkun Musluk, Sait çakır ve Kaşif Kozinoğlu ile tutuksuz şüpheliler Ahmet Mümtaz İdil ve İklim Ayfer Kaleli’nin "Silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne yardım etmek, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, açıklanması yasaklanan belgeleri temin etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri kaydetmek ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" gibi iddialarla suçlanıyor.

ILICAK ŞİKAYETçİ

İddianamede şikayetçi olarak ise gazeteci yazar Nazlı Ilıcak yer aldı.

ŞIK VE ŞENER İçİN 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede şüpheli gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianamede Yalçın Küçük, örgütün yöneticisi olmakla suçlanıyor.

İDDİANAMENİN TAM METNİ İçİN TIKLAYIN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.