1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Okul tatili uzayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında açıkladı.
Okul tatili uzayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında açıkladı.

Okul tatili uzayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında açıkladı.

Bakan Selçuk, okulların tatil edilmesine ilişkin "Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var" dedi..

A+A-

Erzurum Güncel- Bakan Selçuk, AA Editör Masası toplantısında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtlıyor ve değerlendirmelerde bulunuyor.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulunuyor. Bakan Selçuk, "Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin hazırlıklarımız, senaryolarımız var" dedi. Selçuk, "Yarın dönmeye de dönmemeye de hazırız" açıklamasında bulundu.

"Salgının seyrine göre anlık değerlendirilecek" diyen Bakan Selçuk, uzaktan eğitimin merkezinde televizyonların olduğunu söyledi.
 

 

Bakan Selçuk, "İlkokul için hangi saatte hangi dersler ne şekilde olacak... Mesela pazartesi günü saat 09.00'da başlıyor, okuldaki gibi 40 dakika değil, 20'şer dakikalık sürelerle. Daha kısa süreli olacak. 6 frekanstan bu yayın yapılıyor" dedi.

Bakan Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Pazartesi saat 09.00'da TRT'de başlıyor. Diyelim ki çocuk kaçırdı, dersin tekrar saati yazıyor. İlkokulun listesi ayrı, ortaokulun, lisenin listeleri ayrı. Hepsi hazır. Şu an pilotları yapıyoruz. Bazı eksiklerimiz var, bunları tamamlamak için yatırımlara başladık. Dünyada en iyi sistem Çin'in, sonra biziz. Altyapı sorunlarını çözme sürecimiz devam ediyor. Depremler oldu, oradaki çocuklarımızın da telafi eksikleri olmasın diye çalışıyoruz."

Bakan Selçuk, "Özellikle sınav senesinde olan öğrencilerimiz için başka hazırlıklarımız var. Öğretmenleriyle aynı sınıfta dijital ortamda buluşabilecekleri sanal sınıflar var. Hangi ilde ne zaman açılacak bunların hepsi hazır. Yayınlanacak."

.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.