1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Onu çizdi, onları bir sıra öne aldı
Onu çizdi, onları bir sıra öne aldı

Onu çizdi, onları bir sıra öne aldı

MHP’nin 1 Kasım’daki seçim için hazırladığı milletvekili listesinde, aday gösterilmeyen Meral Akşener şoku yaşandı. Aday olmayacağını açıklayan Murat Başesgioğlu ve ihraç edilen Tuğrul Türkeş’in yanı sıra geçen dönem milletvekili olan altı kişi daha liste

A+A-

Erzurum Güncel- MHP Genel Merkezi milletvekilleri listesini dün sabaha karşı saat 4.39’da duyurdu. 7 Haziran’da milletvekili olan 80 kişiden 72’si yerini korudu. Listenin en büyük sürprizi İstanbul Milletvekili Akşener’in yer almaması oldu. Bahçeli, Akşener isminin çizik yiyeceğinin ilk sinyallerini 7 Haziran seçimi sonrasında Akşener’in Meclis Başkanlığıadaylığı için adı geçtiğinde, “Adını eğer çok sık kullanırsanız, o devre dışı kalır haberiniz olsun” sözleriyle vermişti. Ancak iplerin Latif Erdoğan’ın, Akşener ile ilgili kaset iddiasını ortaya attıktan sonra kopma noktasına geldiği öğrenildi.

Bahçeli, Meral Akşener için "Adını sık kullanırsanız devre dışı bırakırım' demişti

Bahçeli, Akşener’in seçim sürecinde çok farklı televizyon kanallarında dolaşmasından rahatsız oldu.  Genel Merkez, Akşener ile birlikte beş milletvekilini daha aday göstermedi. Ankara’da Mustafa Erdem, Aydın’da Ali Uzunırmak, Hatay’da Şefik çirkin, Karabük’te Durmuş Yalçın ve Manisa’da Zeynel Balkız liste dışı kaldı. 

MHP’nin 7 Haziran listesinde 61 olan kadın aday sayısı 74’e yükseldi. Ankara’dan Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, Eskişehir’den Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Aydın’dan Deniz Depboylu, İstanbul’dan Arzu Erdem, İzmir’den Senem Kılıç ve Neslihan çelik seçilebilecek yerlerden aday gösterilen isimler oldu.

MHP'de liste bombası: Meral Akşener listede yok

Senem Kılıç

MHP’de Meral Akşener, Zühal Topcu, Ruhsar Demirel ve Arzu Erdem olmak üzere dört kadın vekil vardı. Bahçeli, kadın aday konusunda ise en büyük sürprizi İzmir’de yaptı. önceki seçimde iki bölgede üçüncü sırada yer alan Senem Kılıç ve Sueda Neslihan çelik, 2. sıradan aday oldu.

Sueada Neslihan çelik

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.