1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Ortalık savaş alanına döndü
Ortalık savaş alanına döndü

Ortalık savaş alanına döndü

Erzurum’da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek miting öncesinde ortalık savaş alanına döndü. Çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş ve polis yaralandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Halkların Demokrat Partisi (HDP) Erzurum İl Başkanlığı tarafından HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla yapılması planlanan miting öncesinde bir grubun alanda toplananlara tepki göstermesi sonucu olaylar çıktı. Miting alanının yakınında toplanan grup, HDP'ye Erzurum'da miting yaptırmayacaklarını belirttiler. Grubun miting alanına girmek istemesi üzerine polislerle vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Polis gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

OLAYLARA JANDARMA TAKVİYE GELDİ 
Selahattin Demirtaş’ın mitingini izlemek için alana gelen çok sayıda vatandaşlara ise grubun saldırmaması için barikat koydular. Güvenlik güçlerinin yetersiz kalması sonucu jandarmadan takviye istendi. Robocop kıyafetli jandarmalar alana gelerek göstericilere müdahale etti. Polis grupları dağıtmaya çalışırken, ara sokaklardan çıkarak miting alanına saldırmak isteyen vatandaşlar ise son anda önlendi.

LİNç GİRİŞİMİ YAŞANDI 
Miting alanına girmek isteyen vatandaşlar ile grup arasında yaşanan gerginlik zaman zaman linç girişimine döndü. Grubun arasında kalan bazı kişiler ise gruptaki vatandaşlar tarafından saldırıya uğradı. Linç girişimi sonucu yerde yatan bir bayan, arkadaşlarının yardımıyla grubun arasından çıkartılarak polis barikatlarının arka tarafına alındı. Yerde yatarak kriz geçiren genç kız olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

HDP BAYRAĞINI YAKTILAR 
Ellerindeki Türk bayraklarıyla polis barikatını aşarak miting alanına girmeye çalışan bazı vatandaşlar, miting alanında bulunan HDP bayrağını yaktılar. Erzurum’da HPD’nin miting yapmasını istemediklerini belirten vatandaşlar, HDP bayrağını yakarak mitingi protesto ettiler.

VATANDAŞ VE POLİSLER YARALANDI 
Miting alanında toplanan grup ile polis arasında olaylar yaşandı. çıkan olaylarda çok sayıda polis ve vatandaş yaralandı. Yaralılara olay yerindeki ambulanslar müdahale ettiler. Barikatları aşıp alana girmeye çalışan vatandaşları biber gazı ve TOMA’yla durdurmaya çalışan polis ekipleri olayları sakinleştirebilmek için vatandaşları sağduyuya davet ettiler.

Miting alanında olaylar devam ederken HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, alana gelerek vatandaşlara hitap etmeye başladı. Polis ile grup arasında gerginlik devam ediyor.

MİTİNG SONRASI GERİLİM SÜRDÜ Miting öncesinde başlayan olaylar, mitingin ardından daha da büyüdü. Mitingden dağılan HDP’liler ile karşıt gruplar arasında yaşanan arbedeler polise zor anlar yaşattı. Birbirlerine saldıran gruplara polis gaz bombası, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. 1’i ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığı olayları bastırmak için polis yoğun çaba sarf ediyor. Mahallebaşı semtine yürümek isteyen gruplara müdahale edilirken, bazı araçlar da atılan taşlardan dolayı hasar gördü. Kentte gerilim sürüyor. HDP'nin Erzurum mitingi sonrası gerginlik - Mitingin ardından çıkan olaylarda HDP'li bir grup, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanlığının irtibat bürosuna taş ve sopalarla saldırdı - HDP il başkanlığının üzerine çıkan grup, polislerin üzerine tuğla attı ERZURUM (AA) - HDP'nin Erzurum mitinginin ardından çıkan olaylarda bir grup, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanlığının irtibat bürosuna taş ve sopalarla saldırdı. İstasyon Meydanı'ndaki mitingin ardından Mahallebaşı semtindeki seçim irtibat bürosuna gelen grup, parti binasından içeriye girdi. İrtibat bürosunun kapı ve camlarını kırıp, eşyaya zarar veren gruptakilerden bazıları, polisin TOMA ile su ve biber gazıyla müdahalesi sonucu ara sokaklara kaçtı bir grup da HDP İl Başkanlığı binasına çıktı. İnşaat halindeki binadan polisin üzerine tuğla atan grup, taş ve sopalarla saldırdı. Ekipler, gruba TOMA ile müdahalede bulundu. HDP'den bir grup partili polis ile görüşerek TOMA'nın bölgeden uzaklaştırılmasını istedi. Bu arada, yaşanan olaylar MOBESE kameralarına yansıdı. Kentin çeşitli noktalarında çıkan olaylarda 11'i polis, 38 kişi yaralandı Konuyla ilgili Erzurum Valiliği’nden Vali Ahmet Altıparmak imzasıyla yapılan açıklamada 38 kişinin yaralandığı belirtilerek şöyle denildi: “Bugün 04 Haziran 2015 HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla ilimizde gerçekleşen HDP mitinginde meydana gelen olaylarda 11 Polis, 17 HDP'li ve 10'da mitingi protesto eden guruplardan olmak üzere toplam 38 kişi yaralanmıştır. Miting öncesi, sırası ve sonrasında son derece duyarlı ve dikkatli şekilde olaylara müdahale eden güvenlik kuvvetlerimize ile olayların büyümesine meydan vermeyen ve sağduyulu davranan kıymetli Erzurum halkına takdir ve teşekkürlerimizi sunarım.”
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.