1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Özel anaokulları ve kreşler kapandı mı?
Özel anaokulları ve kreşler kapandı mı?

Özel anaokulları ve kreşler kapandı mı?

Özel anaokulları ve kreşler kapandı mı? Bakanlık resmi yazıyı gönderdi...

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'de alınan son koronavirüs tedbirleri kapsamında anaokulları ve anasınıfları da uzaktan eğitime geçiş yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrası bazı özel okullar, açıklamanın kendilerini kapsamadığını öne sürerek eğitime yüz yüze olarak devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan özel okullara yazı gönderildi ve kararların kendilerini de kapsadığı bildirildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Koronavirüste ikinci dalga tüm dünyayı etkisi altına alırken, tedbirler Avrupa ülkeleri başta olmak üzere neredeyse bütün ülkelerde sıklaştırıldı. Türkiye de, artan koronavirüs vakaları sonrası sert ve etkili tedbirleri hayata geçirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası yaptığı açıklamada, alınan tüm önlemleri duyurdu. Önlemler arasında anaokulları, anasınıfları vb. eğitim faaliyetleriniin uzaktan eğitim olarak sürdürülmesi de yer aldı.

"ÖZELLER AÇIK KALACAK" İDDİASI

Başkan Erdoğan açıklamasında, resmi ve özel ayrımı yapmaksızın anaokulları ve anasınıflarının yüz yüze eğitim faaliyetlerine bir süre ara verileceğini belirtti. Ancak birçok özel anaokulu, açıklamanın resmi anaokullarını bağladığını öne sürerek eğitime devam kararı aldı.

Velilere mesajlar ve mailler ile duyurulan kararlar sonrası sosyal medyada da konu çokça tartışıldı.

BAKANLIK SON NOKTAYI KOYDU

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, bugün NTV'de yer alan haberde Valiliklere özel okulların da yüz yüze eğitime ara vermesi gerektiğine ilişkin yazı göderildiği bildirildi.

Bakanlığın son yazısının okullara ulaşmasının ardından, özel okulların da faaliyetlerini uzaktan eğitim şekilde sürdüreceği belirtiliyor.

Valiliklerin karara uyulup uyulmadığını tespit etmek için çalışma başlatarak incelemelerde bulunacağı aktarıldı.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.