1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. PKK yandaşının Atatürk’e çirkin saldırısı kamerada
PKK yandaşının Atatürk’e çirkin saldırısı kamerada

PKK yandaşının Atatürk’e çirkin saldırısı kamerada

Adana'da iki farklı okuldaki Atatürk büstlerine tabancayla yapılan saldırıda saldırganın PKK lehine yapılan korsan gösterilere katılmaktan çok sayıda kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- İlk olay, 11 Aralık’ta Seyhan ilçesine bağlı Meydan Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda; ikinci olay da 13 Aralık’ta Dumlupınar Mahallesi’nde yer alan Kanuni İlköğretim Okulu’nda meydana geldi.

Her iki olayda da okul bahçesindeki Atatürk büstlerine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, önce olaya ait güvenlik kamerası görüntülerini inceleme altına aldı. Polis, kendi arşivindeki tam 2 bin fotoğraftan eşleştirme yaptı. Söz konusu eşleştirmeye göre daha önce hakkında 4 kez terör örgütü PKK lehine korsan gösteriye katılmaktan işlem yapılan Ali B. (30) ismine ulaştı. Daha önce intihara teşebbüs eden, ‘mala zarar verme’ ve ‘adam yaralama’ gibi 7 ayrı asayiş olayından da hakkında işlem yapılan Ali B.’nin 2 ay önce de cezaevinden çıktığı öğrenildi.

17-12/15/sal.jpg

Polis, bu bilgiler üzerine operasyon için düğmeye bastı ve B. yakalandı. Zanlının yapılan üst aramasında da olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ve buna ait içi dolu şarjör ele geçirildi.

'NE YAPTIĞIMI HATILAMIYORUM' DEDİ ANCAK NİŞAN ALIP SIKTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan Ali B., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Sorgusunda Atatürk büstlerine yönelik silahlı saldırıyı kendisinin gerçekleştirdiğini kabul eden Ali B. “O an kafam güzeldi ne yaptığımı hatırlamıyorum. Rastgele ateş ettim” dediği öğrenildi.
Ancak güvenlik kameraları incelendiğinde zanlının Atatürk büstüne önce uzaktan ateş ettiği daha sonra yanına gelip ateş ettiği daha sonra da karşısına geçip ateş ettiği ortaya çıktı.

Zanlı sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

ADANA/İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.