1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. PKK'ya büyük darbe
PKK'ya büyük darbe

PKK'ya büyük darbe

BİNGÖL’de güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’yı yönelik 3 ayrı bölgede düzenlediği operasyonda 14 sığınak, 2 depo ve 2 mevzi ortaya çıkarıldı. Sığınaklarda, kullanılmaya hazır patlayıcı maddeler, bomba yapımında kullanılan malzemeler, mühimm

A+A-

Erzurum Güncel-

Bingöl’de güvenlik güçleri PKK’yı etksiz hale getirmek için merkez Ortçanak Köyü, Genç İlçesi’nin Dikpınar Köyü ve Gerçekli Köyü Bayramlı Mahallesi’ninin kırsal alınında olmak üzere 3 ayrı bölgede 3-4 Aralık tarihlerinde operasyon düzenledi. Havadan helikopterlerin destek verdiği operasyona, Jandarma özel Harekat Timleri, patlayıcı madde uzmanları, mayın arama köpekleri katıldı.

PKK'ya büyük darbe
Foto galeri için tıklayın


Bingöl Valiliği, operasyonda, PKK’lıların gizlendiği 14 sığınak, 2 depo ve 2 mevzi bulunduğunu açıkladı. Sığınak, depo ve mevzilerde yapılan aramalarda, 2 RPG-7 antitank mühimmatı, 2 RPG-7 antipersonel mühimmatı, 2 RPG-7 sevk fişeği, 11 Kannas fişeği, 3 adet güneş paneli, 4 adet nehir geçişlerinde kullanılan şişme bot, güvenlik güçlerine zaiyat vermek amacıyla 105 kilo patlayıcı ve 200 gram plastik patlayıcı ile hazırlanmış, 9 adet kullanılmaya hazır el yapımı patlayıcı madde düzeneği, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan yaklaşık 50 kilo amonyum nitrat, patlayıcının etkisini artırmak maksadıyla 5 adet piknik tüpü, 350 kiloya yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda ameliyatta kullanılan neşter, serum ilaç ile mutfak ve yaşam malzemesi ile ve 1 oto alarmı ele geçirildi.

Bingöl Valiliği açıklamasında, 1 Ağustos 2011 günü Genç-Suveren-Şeyhali tüneli bölgesinde tren geçişi esnasında, demiryoluna döşenen el yapımı patlayıcı maddenin patlatılmasında da oto alarmı kullanıldığını belirtti.

2011’DE 12 PKK’LI öLDüRüLDü

Bingöl Valiliği, il genelinde 2011 yılında kırsıl alanda icra edilen operasyonel faaliyetlerde 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan 12 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Valilik, bu süre içinde teröristler tarafından kullanılan arazide gizlenmiş vaziyette 56 sığınak ve depo ile 14 mevzi tespit edildiğini belirterek, sığınak, depo ve arizede yapılan aramada güvenlik güçlerine zaiyat vermek amacıyla tuzaklanmış 12 basma düzenekli, 7 uzaktan komutanı, 10 kullanılmaya hazır ve 1 özel anahtar sistemi ve elektronik devre kartı bulunan toplam 30 el yapımı patlayıcı medde düzeneği bulunduğunu belirtti.

Güvenlik güçleri ayrıca, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan yaklaşık 1.3 ton amonyum nitrat, 2 kilo C-4 plastik patlayıcı, 300 gram A-4 patlayıcı, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 dürbanlu Kannas keskin nişancı tüfeği, 7 Kalaşnikof tüfek, 1G-3 piyade tüfeği, 1 RPG-’ roketatar, 1 tabanca, silahlara ait çok sayıda mühimmat, 15 el bombası, 3.5 tona yakın çeşitli yiyecek malzemesi, bol miktarda ameliyatta kullanılan neşter, serum, ilaç ile mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirdi. Valililik, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla ele geçirilen malzemelerin olay yerinde ihma edildiğini ve sığınıklarında tahrip edildiğini kaydetti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.