1. HABERLER

  2. GENEL

  3. PKK'ya büyük darbe kaç terörist öldürüldü?
PKK'ya büyük darbe kaç terörist öldürüldü?

PKK'ya büyük darbe kaç terörist öldürüldü?

Terör örgütü PKK'nın 22 Temmuz'dan beri düzenlediği hain saldırılarda 115 polis ve askerimiz şehit oldu. TSK'nın başlattığı operasyonlarda 183 terörist etkisiz hale getirildi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Bölücü terör örgütü PKK'nın saldırılarının ardından başlatılan operasyonlarda örgüt büyük darbe yedi. 22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda 183 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın Temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, eylemlerini arttırdı.

pkkya-büyük-darbe-kaç-terörist-öldürüldü.jpg

115 GüVENLİK GöREVLİSİ ŞEHİT OLDU

Son 67 gündeki (7 Temmuz-11 Eylül) terör saldırılarında 115 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 26 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 334 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 269 aracı ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 120 terörist etkisiz hale getirildi; 18'i yaralı 40 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 371 kişi gözaltına alındı, bunlardan 641'i tutuklandı.

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda bin 183 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

PKK'NIN KAMPLARINA BüYüK OPERASYON

Türk Hava Kuvvetlerine ait 21 savaş uçağı ile Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gara ve Zap kamplarındaki hedeflere gece 23.50 ile 05.30 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenlendi.

Kamplarda tespit edilen 64 hedefe 80 adet "modern akıllı" mühimmat atıldı. İlk belirlemelere göre, en az 60 teröristin etkisiz hale getirildiği, hedeflerin tam isabetle vurularak tamamen imha edildiği; Gara'da bulunan şu ana kadarki en büyük mühimmat deposunun da havaya uçurulduğu öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarınca, depolarda bulunan mühimmatın isabet almasından sonra, 2 saat boyunca patlamaların devam ettiği bilgisi de paylaşıldı.

pkkya-büyük-darbe-kaç-terörist-öldürüldü.20150912091733.jpg

DİYARBAKIR'DA POLİSLERE SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bir lokantada çorba içen polislere terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü polis 6 kişi yaralandı. Yaralılardan garson Şeyhmus Sanır (22), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca rögara yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Diyarbakır'da, AK Parti İl Başkanlığının güvenliğini sağlayan polis ekibine teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı; olay yerinin yakınında ateşlenmemiş lav silahı ele geçirildi.

Siirt'te terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi teröristler, kız istemeye giden ailenin araç konvoyuna uzun namlulu silahlarla ateş açtı; olayda biri damat adayı 2 kişi yaralandı.

pkkya-büyük-darbe-kaç-terörist-öldürüldü.20150912091803.jpg

ŞIRNAK'TA 7 TERöRİST TESLİM OLDU

Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde park halindeki otomobil, terör örgütü yandaşlarınca kundaklandı.

Sakarya'da sosyal medya üzerinden "terör örgütü propagandası yaparak halkı kışkırttığı" iddia edilen bir kişi gözaltına alındı.

İzmir'in Bergama ilçesinde, "teröre lanet yürüyüşüne" katılarak provokasyon yaptığı tespit edilen kişi, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.

DBP MUŞ İL EŞ BAŞKANI TUTUKLANDI

Muş'ta terör örgütüne yardım ve eleman temin etmek suçundan gözaltına alınan 5 kişiden, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Cihan Akpolat'ın da bulunduğu 4'ü tutuklandı.

AĞRI DAĞI'NA OPERASYON

Ağrı Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK mensuplarına karşı karadan ve havadanoperasyon gerçekleştiriliyor. Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı Dağı Ele mezrası mevkisinde PKK mensuplarının kullandığı belirlenen mağaralar, Kobra tipi taarruz helikopterlerince ateş altına alındı. Ağrı Dağı'nın çeşitli bölgelerine helikopterle Jandarma özel Harekat (JöH) timlerinin de indirildiği operasyon, aralıksız devam ediyor.

pkkya-büyük-darbe-kaç-terörist-öldürüldü.20150912091830.jpg

DİYARBAKIR'DA PATLAYICI ELE GEçİRİLDİ

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 30 el yapımı patlayıcı, 11 kutu maytap, bomba yapımında kullanılan 28 demir boru ve 7 kilo 600 gram kimyasal madde ile çeşitli malzeme ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda, 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı. Mardin'in Midyat ilçesinde terör örgütü PKK mensubu 2 kişi tutuklandı.

PKK'YA MüHİMMAT DARBESİ

Hakkari'nin merkez ve Yüksekova ile Şemdinli ilçelerinde son 1,5 ayda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 9 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 19 bin 706 mermi, Bixi, roketatar, 3 anti-tank roket başlığı, anti-personel roket başlığı, 4 roketatar sevk fişeği, 10 el bombası, 2 el yapımı patlayıcı, 2 pompalı av tüfeği, bomba yapımında kullanılan malzeme, 4 telsiz, 2 gece görüş dürbünü, güneş gözlüğü şeklinde gizli kamera, askeri kamuflaj, örgütsel doküman ele geçirildi. Diyarbakır'da bir otomobilde yapılan aramada 2 roketatar, 12 anti tank roketatarı, 12 roketatar sevk motoru ve 3 kutu fişek ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

SOKAĞA çIKMA YASAĞI KALDIRILDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece başlatılan sokağa çıkma ve ilçe merkezine giriş çıkış yasağının saat 07.00 itibarıyla kaldırıldığı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.