1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Rizeyi sel vurdu: 1 ölü!
Rizeyi sel vurdu: 1 ölü!

Rizeyi sel vurdu: 1 ölü!

Rize'de şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen sel ve heyelanda bir kadın hayatını kaybetti.

A+A-

Erzurum Güncel-

'de, yüzlerce ev ve iş yerini su bastı. Merkeze bağlı Kaplıca Mahallesi'nde biri iki katlı, diğeri bir katlı olmak üzere 2 ev yıkıldı. Binaların daha önce boşaltılmış olması sayesinde bir yaralanma ya da can kaybı olmadı.

Merkeze bağlı mahallelerde yağışa bağlı oluşan çamur sebebiyle çevresi kapanan evlerde mahsur kalan çok sayıda kişi, itfaiye ekiplerince tahliye edildi.

Rize'nin mahallelerini il merkezine bağlayan yollarda da çok sayıda toprak kayması meydana geldi. İl özel İdaresi ve Rize Belediyesi'ne bağlı ekipler, il merkezindeki iş yerlerinin bodrum katlarındaki suların tahliye edilmesi ve yollardaki çamur tortularının kaldırılması çalışmalarını hızla yürütüyor.

SELDEN GERİYE BU KALDI

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, sel sularına kapılan ve kendisine ulaşılamayan Necihan Aksu (52) isimli kadının cesedine bu sabah ulaştıklarını söyledi.

Rize Gündoğdu'da geçen yıl meydana gelen sel ve heyelanlardan daha büyük bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Hacımüftüoğlu, "Gündoğdu'daki sel ve heyelanlar akşam üzeri olmuştu ve orada çok sayıda can kaybı meydana gelmişti. Dün itibariyle ilimizde etkili olan bu yağışlar, gündüz olması sebebiyle birçok önlemi önceden almaya çalıştık. Dün akşam itibariyle kendisinden haber alamadığımız vatandaşımızın cesedine bugün sabah saatlerinde ulaştık." dedi.

İlde görevli ekiplerce çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Hacımüftüoğlu, "Dün mahsur kalan 11 vatandaşımıza sağlık müdürlüğü ekiplerimiz telefonla ulaştı. Bu vatandaşlarımızla irtibat halindeyiz ve Giresun'dan gelen askeri helikopter ile bu vatandaşlarımızı bulundukları yerden alacağız." diye konuştu.

Rize'de yağan yağışları artık Meteoroloji'nin de tahmin edemediğini belirten Hacımüftüoğlu, şöyle dedi: "Meteoroloji uyarılar yapıyor ama bu yağışların ne denli etkili olduğunu kestiremiyoruz. Şehir merkezinde üstünden yol geçen derenin taşması sonucu 250'ye yakın ev ve iş yerini sular bastı. Rize'de dere yataklarının üstünün kapalı olması çok yanlış bir durum. 100 bin nüfuslu bir şehrin dere yataklarının üstünü kapatamayız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.