1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Sarhoşlar artık nezarete atılmayacak!
Sarhoşlar artık nezarete atılmayacak!

Sarhoşlar artık nezarete atılmayacak!

Aldıkları alkol ve uyuşturucu maddenin etkisiyle başkalarının huzurunu bozan kişiler artık nezarete atılmayacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Sarhoş ve madde bağımlılarının polis gözetiminde ayılmaları beklenecek. Direnen kişilere karşı ise, “Kademeli ve orantılı” güç kullanılacak.

İçişleri Bakanı Sebahattin öztürk, İç Güvenlik Paketiyle yapılan düzenlemeden sonra; yakalama, uzaklaştırma ve koruma altına alma uygulamasının nasıl işleyeceği konusunda Valilere bir genelge gönderdi.

GüVENİLİR KİŞİYE TESLİM

Genelgede, koruma altına alma veya uzaklaştırma tedbiri uygulanacak kişilerle ilgili yapılacak işlemler şöyle açıklandı:

-Islah veya tedavi kurumuna götürülmesi gerekenler ilgili kurumlara yazılı belgeyle teslim edilecek

-Alkol ve uyuşturucu madde kullanımı gibi sebeplerle başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunan kişiler ikametine, ailesine, akrabasına ya da güvenilir bir başka kişiye teslimi mümkün ise öncelikle bu yola başvurulacak. Mümkün değilse doktor kontrolünden geçirilerek nezarethaneler dışında kolluk binalarında bulunan uygun bir yerde görevliler gözetiminde normal hale gelinceye kadar bekletilecek.

GERİ GöNDERME MERKEZİ

-Usulüne aykırı şekilde ülkeye giren veya haklarında sınır dışı etme kararı alınan kişiler koruma altına alınarak, geri gönderme merkezlerine yazılı belgeyle teslim edilecek.

-Toplum için tehlike teşkil eden akıl hastası, uyuşturucu madde, alkol bağımlısı, serseri veya hastalık bulaştırabilecek kişiler koruma altına alınarak sağlık kuruluşlarına yazılı belge ile teslim edilecek.

-Şahsın uygulanan tedbire direnmesi halinde kademeli ve orantılı olarak zor kullanma yetkisi kullanılacak. Zor kullanılması suretiyle kişinin kolluk biriminde koruma altına alınması halinde şahsın sağlık durumu doktor raporuyla tespit edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.