1. HABERLER

  2. EGE

  3. SGK'dan dar gelirlilere 817 lira destek müjdesi
SGK'dan dar gelirlilere 817 lira destek müjdesi

SGK'dan dar gelirlilere 817 lira destek müjdesi

SGK ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından engelli, yaşlı ve yetimlere maaş veriliyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira m

A+A-

Erzurum Güncel- SGK ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından engelli, yaşlı ve yetimlere maaş veriliyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş bağlanacak. Peki SGK engelli yaşlı ve yoksul aylığı nasıl alınır? SGK engelli yaşlı ve yoksul aylığı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelliler ve yaşlılarla, anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklara, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aylık bağlanıyor. Bu kişiler sağlık hizmetinden de ücretsiz yararlanıyor. Muhtaç ve engelliye bu yıl 817 lira maaş bağlanacak.
 
POSTA VEYA İNTERNET
 
Toplanan belgelerin ikamet edilen yerdeki ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılıyor. Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanabiliyor.
 
ARANAN ŞARTLAR NELER?
 
Muhtaçlık aylığı için müracaat edecek kişinin sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmayacak.Geliri olanların ise aylık geliri 592 lirayı aşmayacak.  
 
HER YIL SONU KONTROL
 
Aylık almaya başlayanlar her yıl ocakta, bölge müdürlüklerine ‘yoklama belgesi’ vermek zorunda. Yoklama belgesini vermeyenlerin aylıkları donduruluyor. Belge, 3 ay içinde getirilirse aylıklar toptan ödeniyor.
 
(Güneş)
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.