1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Süper Lig'de kümede kalma ihtimalleri! İkili, üçlü averaj hesapları
Süper Lig'de kümede kalma ihtimalleri! İkili, üçlü averaj hesapları

Süper Lig'de kümede kalma ihtimalleri! İkili, üçlü averaj hesapları

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma hesapları yapan takımlar arasında da yarış kızıştı. Süper Lig'de Akhisarspor küme düşmeyi garantilerken, Erzurumspor, Bursaspor, Göztepe ve Ankaragücü arasında heyecan devam ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel- FutbolArena - Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında küme düşme hattının kritik maçında Bursaspor ile Göztepe golsüz berabere kaldı. Bu maçın beraberlikle sonuçlanmasının ardından Sivasspor da matematiksel olarak ligde kalmayı garantiledi. Akhisarspor'un ardından ligden düşecek diğer iki takım Erzurumspor, Bursaspor, Göztepe ve Ankaragücü arasından ikisi olacak. 
 

Süper Lig'de ligden düşen takımlar hangileri olacak?


Spor Toto Süper Lig'de Akhisarspor küme düşmeyi garantiledi. Erzurumspor, Bursaspor, Göztepe ve Ankaragücü arasında küme düşme yarışı devam ediyor. İşte ihtimaller:

ANKARAGÜCÜ - SİVASSPOR MAÇI BERABERE BİTERSE NE OLUR?Ankaragücü yarın sahasında Sivasspor karşısında kazanırsa ligde kalmayı garantileyecek. Ankaragücü'nün berabere kalması halinde puanı 38 olacak ve son hafta maçlarında hesaplar yapılacak. 

GÖZTEPE, ANKARAGÜCÜ VE ERZURUMSPOR ARASINDA ÜÇLÜ AVERAJ HESAPLARIAnkaragücü son hafta deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak. Göztepe bu maçı kazanması halinde ikili averajda da üstün olduğu Ankaragücü'nün üstüne çıkacak ve ligde kalmayı garantileyecek. Beraberlik halinde avantaj Ankaragücü'ne geçecek. 

Erzurumspor'un yarın Fenerbahçe karşısında kazanması halinde puanı 35 olacak ve Göztepe ile puanları eşitleyecek. Ankaragücü de Sivasspor ile berabere kalırsa puanını 38 yapacak. Ligin son haftasında Göztepe, Ankaragücü'nü mağlup eder ve Erzurumspor da deplasmanda Kayserispor'u yenerse 3 takım 38 puanda olacak ve üçlü averaj hesabı devreye girecek. 

ÜÇLÜ AVERAJDA KİM ÖNDE?

Erzurumspor, Göztepe ve Ankaragücü'nün son hafta puanları eşit olursa üçlü averajda üstün olan takım ligde kalacak. Şu anda üçlü averajda puan durumu:

Erzurumspor: 6 (0)
Ankaragücü: 6 (-1)
Göztepe: 3 (+1)

Göztepe, Ankaragücü karşısında kazanırsa üçlü averajda puanını 6 yapacak ve tüm takımlar aynı puanda olacak. Üçlü averajda da puan eşitliği olması halinde takımlar arasındaki maçlar sonunda oluşan puan durumundaki gol averajlarına bakılacak. Gol averajında üstün olan takım Göztepe olacağı için İzmir ekibi üçlü averajda rakiplerine üstünlük sağlamış olacak.

BB Erzurumspor 0-1 Ankaragücü
Ankaragücü 2-1 BB Erzurumspor
BB Erzurumspor 2-1 Göztepe
Göztepe 0-1 BB Erzurumspor
Ankaragücü 0-3 Göztepe
Göztepe - Ankaragücü

Bursaspor 0-0 Göztepe maç özeti (İZLE)
 

Bursaspor, Göztepe ve Erzurumspor arasında üçlü averajda kim önde?


Eğer Göztepe, Bursaspor, BB Erzurumspor'un puanları 34. haftada eşit olursa küme düşen takımı üçlü averaj belirleyecek. Göztepe'yi 2 kez, Bursaspor'u ise 1 kez mağlup eden BB Erzurumspor, 9 puanla üçlü averajda lider durumda. Göztepe ile iki maçta berabere kalıp, BB Erzurumspor karşısından 1 galibiyet elde eden Bursaspor, 5 puanla 2. sırada bulunuyor. Yalnızca Bursaspor'dan 2 puan alabilen Göztepe ise üçlü averajda son sırada yer alıyor.

Erzurumspor: 9
Bursaspor: 5
Göztepe: 2

İKİLİ AVERAJLARDA KİMLER ÖNDE?

BB Erzurumspor, Göztepe'yi bu sezon her iki maçta da mağlup etti. Eğer BB Erzurumspor ve Göztepe lig sonunda küme düşme sınırında aynı puanda olursa kurtulan taraf BB Erzurumspor olacak.

Bursaspor ile BB Erzurumspor bu sezonki maçlarından 1'er galibiyet elde etti. İki takımın küme düşme sınırındaki puan eşitliği halinde genel averaja bakılacak. Genel averajda şu anda Erzurumspor -8, Bursaspor -10 averaja sahip. 



Bursaspor ile Göztepe bu sezon iki maçta da 0-0 berabere kaldı. İki takım arasında puan eşitliği halinde genel averaja bakılacak.

ÜÇ TAKIMIN BİRBİRLERİNE KARŞI MAÇ SONUÇLARI:

Göztepe 0-0 Bursaspor
Bursaspor 2-1 BB Erzurum
BB Erzurum 2-0 Bursaspor
BB Erzurum 2-1 Göztepe
Göztepe 0-1 BB Erzurum
Bursaspor 1-1 Göztepe

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.