1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Suruç'taki fotoğrafa Emniyet'ten yalanlama
Suruç'taki fotoğrafa Emniyet'ten yalanlama

Suruç'taki fotoğrafa Emniyet'ten yalanlama

Sosyal medyada yayımlanan ve daha sonra Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde olduğu şeklinde iddia edilerek servis edilen "Bir babanın çocuğunu hortumla dövme" görüntülerine emniyetten yalanlama geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, bir babanın yaramazlık yaptığı gerekçesiyle çocuğunu hortumla döverek işkence yaptığına dair yayınlanan görüntülerle ilgili Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan kapsamlı incelemenin tamamlandığı, görüntülerin eski tarihli olduğu ve Suruç ilçesinde çekilmediği belirtildi.

2016 YILINDA SOSYAL MEDYADA YAYINLANMIŞ

Emniyetten yapılan açıklamada her paylaşılan görüntüye itibar edilmemesi uyarısında bulunularak, "Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yapılan kapsamlı inceleme tamamlandı. Deneyimli ekibimiz kısa sürede konuyu çözüme kavuşturmuştur. Soruşturmaya dahil edilen görüntülerin eski tarihli olduğu ve ilçe dışında çekildiği ortaya çıkmıştır. Söz konusu görüntünün 28 Eylül 2016 tarihinde de yine bir sosyal medya kanalı aracılığıyla yayınlandığı tespit edilmiştir.Vatandaşlarımıza paylaşılan her görüntüye itibar etmemelerini öneriyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bir adamın ayakları bağlı bir çocuğu hortumla dövme görüntüleri DHA tarafından Suruç ilçesinde olduğu iddiasıyla abonelerine servis edilmişti.

ŞANLIURFA/İHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.