1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TBMM'de müşavir kayboldu
TBMM'de müşavir kayboldu

TBMM'de müşavir kayboldu

TBMM’de 87 müşavir var. Bunlardan bazılarının aydan aya bankamatikten maaş aldıkları, adreslerinin bile bilinmediği ortaya çıktı. TBMM’de 5 bin 389 personel var.

A+A-

Erzurum Güncel-

TBMM’ye ‘’Müşavir’’ kadrosu altına alınan bazı kişilerin aydan aya bankamatikten maaş aldıkları ve adreslerinin bile bilinmediği ortaya çıktı. 2003 yılında 4 bin 100 olan TBMM personel sayısı bugün, 5 bin 389’a ulaştı. Bunlardan bin 800’ünün fazla personel olduğu belirlendi. Meclis’te 226 daire başkanı, müdür ve müdür yardımcısının yanı sıra, 25 mimar, 62 de mühendis var.

TBMM’de Teşkilat yasa teklifi görüşülürken söz alan MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı, ‘’Bu teklifi alt komisyonda incelerken, işe gelmeyen, adresi dahi tespit edilemeyen müşavirler olduğunu belirledik’’ dedi ve şunları söyledi:



‘’ Başkan başmüşaviri, başkan müşaviri ve müşavir kadrolarında 87 kişi var. Bunlardan hangileri işe gelmiyor? İşe gelmeden maaş alan başka memurlar da var mı? Kime güvenerek işe gelmiyorlar? Kim bunlar, kimlerin yakını? Adresini bile tespit edemeyeceksin ama maaşlarını tıpış tıpış hesaplarına yatıracaksın. Böyle âcziyet olur mu? Mecliste memurların mesaiye gelip gitmediği kontrol edilmiyor mu? Bunlara niye göz yumuluyor.’’

AKRABALAR İŞE BAŞLADI

CHP Afyon milletvekili Ahmet Toptaş da, Meclis görüşmeleri sırasında, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve AKP Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun kardeşlerinin de TBMM’de işe alındığını belirtti. Genel Sekreter Sadettin Kalkan’ın kardeşi de Meclis’e bağlı Hereke Halı Fabrikasında işe girdi. Bir Genel Sekreter Yardımcısının kayınbiraderi de Arşiv Müdürlüğünde göreve başladı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise ‘’Akraba atamalarını doğruladı’’ ve ‘’ Yıllardır TBMM’ye her siyasi partiden sayın milletvekillerinin kendi iktidar dönemleri olsun olmasın taleplerde bulundukları, ancak bunların özgeçmişlerine göre değerlendirilip, sınavsız alındıkları bir gerçektir’’ dedi.(Gazeteport)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.