1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TFF neden ligleri oynatmak istiyor? İşte yanıtı...
TFF neden ligleri oynatmak istiyor?  İşte yanıtı...

TFF neden ligleri oynatmak istiyor? İşte yanıtı...

Süper Lig'in oynatılma kararı korona virüs salgını nedeniyle tedirginlik yaratıyor. Peki, TFF bu kararı almak zorunda mı kaldı? İşte yanıtı.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu'nun aksi yönünde karar alan Türkiye Futbol Federasyonu liglerin 12 Haziran'da devam ettirileceğini duyurdu. 

Korona virüs salgını nedeniyle tedirginlik sürerken Habertürk yazarı Fatih Altaylı, TFF'nin bu kararı almak zorunda kaldığını ifade etti. 

Altaylı bugünkü köşesinde konuyla ilgili şunları yazdı: 

"Federasyon içinden bana ulaşan bilgilere göre, İddaa oyunun ana organizatörü Şans Girişim, TFF’ye bir mektup göndererek 34 milyon TL’lik ödemesini yapmayacağını çünkü liglerin oynatılmadığını, Federasyon’un bu parayı istiyorsa bir an önce alt ligler dahil tüm karşılaşmaların başlatılması gerektiğini bildirmiş. Yetmezmiş gibi bir de beIN Sports 125 milyon TL’lik vadesi gelmiş ödemeyi yapmayacağını ve bu miktarın ancak yüzde 35’ini ödeyebileceğini belirtmiş. TFF ise “Bari yüzde 40’ını ödeyin” diyerek pazarlığa başlamış ve yüzde 40 karşılığında liglerin başlatılması garantisini vermiş.

Son ihalede Federasyon payı yüzde 12’den yüzde 4’e düşürülen, Digitürk’e kaybedilen davadan ötürü zaten kulüplere yapmış olduğu ödemeyi kasasından karşılamak zorunda kalan ve bu yüzden de 300 kişilik kadronun süper şişirilmiş maaşlarını ödeyemeyecek hale gelen Federasyon’un ligleri başlatmak dışında bir seçeneği yok.

Zaten Federasyon, İddaa ilişkileri öylesine girift, öylesine laçka ki, tersini yapmak mümkün değil.

Yıldırım Demirören dönemi federasyon asbaşkanı olan Cengiz Zülfikaroğlu şimdi İddaa’nın başında.

Digitürk'ün eski genel müdürü şimdi TFF Genel Sekreteri.

Bunun üzerine bir de Federasyon’un en güçlü adamı Mehmet Baykan’ın “Spor Genel Müdürü” olduğunu da üst üste koyunca sporcu sağlığı falan hiçbir anlam ifade etmiyor."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.